Valdība lems par lidostas "Rīga" attīstības konkursa pārtraukšanu

Valdība 29.septembra sēdē lems par starptautiskās lidostas "Rīga" attīstības konkursa pārtraukšanu, liecina valdības darba kārtība.

Izskatīšanai valdībā iesniegts informatīvais ziņojums par VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" privātā partnera piesaistes konkursu, un tajā pievienotajā protokollēmuma projektā tiek rosināts atbalstīt lidostas priekšlikumu par privātā partnera atlases konkursa procedūras pārtraukšanu.

Protokols paredz uzdot lidostai "Rīga" sadarbībā ar Satiksmes ministriju turpināt darbu pie lidostas infrastruktūras attīstības īstermiņa un ilgtermiņa risinājumu izstrādes, ņemot vērā pasažieru plūsmas pieauguma prognozes, lai nodrošinātu nepieciešamo pasažieru apkalpošanas kapacitāti. Risinājumu izstrādē uzdots iesaistīt aviosabiedrības, kuras nodrošina tranzīta pasažieru apkalpošanu lidostā, ņemot vērā tranzīta pasažieru piesaistes būtisko nozīmi.

Tāpat Satiksmes ministrijai tiks uzdots informēt Ministru kabinetu par lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstības īstermiņa un ilgtermiņa risinājumiem līdz 2009.gada 31.decembrim.

Septembra sākumā pēc tikšanās ar lidostas "Rīga" vadību satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) tika atzinis, ka konkursu par lidostas "Rīga" attīstību plānots pārtraukt.

Lidosta ir veikusi izvērtējumu un iepriekš plānotais konkurss par lidostas "Rīga" attīstību, kas paredzēja jauna termināļa būvniecību, kas spētu apkalpot 30 miljonus pasažieru gadā, ņemot vērā ekonomiskos procesus pasaulē un Latvijā, ir atzīts par pārāk vērienīgu, skaidroja Gerhards. "Prognoze par 30 miljonu pasažieru apkalpošanu ir pārāk optimistiska," sacīja satiksmes ministrs.

Konkurss tikšot pārtraukts, jo esot zudis konkursa priekšmets.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais