Vidzemes slimnīcā samazināta plānveida izmeklējumu sniegšana poliklīnikā Valmierā un Valkā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics/F64

Ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatību, Vidzemes slimnīcā ir samazināta plānveida izmeklējumu un ambulatoro pakalpojumu sniegšana poliklīnikā Valmierā un Valkā, liecina paziņojums Vidzemes slimnīcas mājaslapā.

Taču joprojām veselības aprūpes pakalpojumi ir pieejami "zaļā koridora" pacientiem, pacientiem ar lipīgām ādas saslimšanām, plaušu tuberkulozes pacientiem, pacientiem pēc traumām dinamiskai novērošanai, onkoloģiskiem pacientiem, grūtniecēm, pacientiem ar hroniskām saslimšanām, personām, kurām rehabilitācijas pakalpojumu atlikšana var radīt invalidizācijas risku un/vai darbaspēju zaudēšanu, bērniem, kuriem rehabilitācijas pakalpojumu atlikšana saistīta ar ievērojamu funkcionēšanas traucējumu pasliktināšanos.

Slimnīcā uzsver ka visi minētie veselības aprūpes pakalpojumi tiek sniegti tikai pēc pieraksta, iepriekš piesakoties poliklīnikas reģistratūrā, tālruņi 64202601, 64202603.

Pie ieejas poliklīnikā notiek pacientu aptauja par veselības stāvokli un iespējamu kontaktu ar Covid-19 slimniekiem. Ņemot vērā infekcijas izplatības riskus, plānveida ambulatorie pakalpojumi netiek sniegti pacientiem ar elpceļu saslimšanas simptomiem.

LETA jau ziņoja, ka 10.aprīlī Vidzemes slimnīcā saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta pieciem darbiniekiem un vienam pacientam, kurš nomira.

SPKC pārstāve Ilze Arāja norādīja, ka ir apzinātas vairākas kontaktpersonas, kuras saslimušajiem bijušas tuvāk par diviem metriem un ilgāk par 15 minūtēm. Šīm personām divas nedēļas jāatrodas pašizolācijā, novērojot savu veselības stāvokli.

Slimnīcā turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana, meklējot infekcijas avotu, pastāstīja Arāja. Izmeklēšana notiek ciešā sadarbībā ar Vidzemes slimnīcas vadību, sniedzot rekomendācijas, kā šādā situācijā jārīkojas, norāda SPKC. Slimnīca jau ir sniegusi augstāk minēto informāciju, kā tā strādā pie rekomendāciju ieviešanas, piebilda Arāja.

Svarīgākais