Par vairāku cilvēku aplaupīšanu Jūrmalā aiztur nepilngadīgos

Aizdomās par vairāku cilvēku aplaupīšanu Jūrmalā policija aizturējuši četru jauniešu bandu, no kuriem divi vēl ir nepilngadīgi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Šā gada augusta beigās un septembra sākumā Jūrmalas policijā bija palielinājies laupīšanu skaits, tādēļ policijas darbinieki pārbaudīja operatīvo informāciju par šiem gadījumiem. Izmeklēšanas gaitā policijas darbinieki noskaidroja trīs cietušos, kuri ziņoja, ka viņus aplaupījuši pusaudži. Policijā tika sākti kriminālprocesi par laupīšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Veicot izmeklēšanas darbības un plašus meklēšanas pasākumus, 9.septembrī Jūrmalas policisti aizturēja divus 18 gadus vecus jauniešus, kuri savu vainu atzina un pastāstīja, ka laupīšanas veikuši kopā ar vēl diviem jauniešiem. Pie aizturētajiem jauniešiem policijas darbinieki atrada arī dažas no noziedzīgajā ceļā iegūtajām mantām - mobilos tālruņu un SIM kartes. Nākamajā dienā abiem jauniešiem tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Turpinot meklēt pārējos pusaudžus, Jūrmalas policisti 13.septembrī aizturēja 15 gadus vecu jaunieti, kurš pagaidām savu vainu nav atzinis. Savukārt šodien aizturēts vēl viens 15 gadus vecs pusaudzis. Visus četrus aizturētos jauniešus cietušie jau ir atpazinuši kā uzbrucējus.

Policijai ir aizdomas, ka aizturētie varētu būt saistīti arī ar citiem šāda veida noziegumiem, tādēļ policija lūdz atsaukties cilvēkus, kuri ir cietuši no šo jauniešu noziedzīgajām darbībām, zvanot pa tālruņu numuru 67075158, 67075111 vai 112.

Latvijā

Tiesībsarga ieskatā Jelgavas novada domes deputāti izrādījuši nenopietnu attieksmi, vienaldzību un mazdūšību, norobežojoties no bijušā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa komunikācijas un uzvedības vērtēšanas atbilstoši deputātu ētikas normām, aizbildinoties ar interešu konfliktu.