Bērnu slimnīcas fonds aicina ziedot ārkārtas gadījumiem

Bērnu slimnīcas fonds piedāvā ziedotājiem iespēju ziedot ārkārtas gadījumiem regulāri, lai nav steigā jāvāc ziedojumi katrā atsevišķā gadījumā, nra.lv uzzināja slimnīcā.

Bērnu slimnīcas fonds piedāvā ziedotājiem iespēju ziedot ārkārtas gadījumiem, lai varētu nodrošināt finansiālu atbalstu pacienta vecākiem, kuru bērniem ir nepieciešams veikt kādu procedūru, izmeklējumu, konsultāciju vai operāciju ārvalstīs. Šis finansiālais atbalsts būtu piemēram, kā aviobiļešu iegāde, uzturēšanās izmaksas (dzīvošana, ēšana, transports), izmeklējumus, medikamentus un citām lietām.

Fonds atgādina, ka 2008. gadā ārkārtas aicinājumam ziedot septiņgadīgā Arta ārstēšanai atsaucās rekordliels skaits ziedotāju. No saziedotajiem 39 000 latu Bērnu slimnīcas fonds apmaksāja speciālu medicīnas transportu uz klīniku Briselē, sedza ceļa izdevumus mammai, apmaksāja rēķinu par izdevumiem klīnikā un vēl gadu pēc nelaimīgās saslimšanas apmaksāja ģimenei regulāras krīzes psihologa konsultācijas.

Tā kā no ziedojumiem Artim atlika vēl gandrīz puse, fondam bija iespēja 2009. gadā apmaksāt izdevumus par medicīnisko transportu uz Kopenhāgenas klīniku divgadīgai meitenītei un uz Vīni 17 gadīgai jaunietei. Katrai meitenei devās līdzi māte un ārsts, un Bērnu slimnīcas fonds sedza transporta un uzturēšanās izdevumus (aviobiļetes, pilsētas transportu, dzīvošanu, ēšanu, kā arī medikamentus pēc izrakstīšanās no klīnikas).

Šāda ātra palīdzība bija nepieciešama arī piecgadīgai meitenītei Airitai, kura smagi saindējās ar sēnēm. Meitenītes veselības stāvoklis bija smags un vienīgais palīdzības veids bija aknas transplantācija, ko veic atsevišķos specializētos centros. Meitenītei aknu transplantāciju veica Hamburgas Universitātes klīnikas Pediatriskās aknu transplantācijas centrā.

Bērnu slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītāja Dace Gardovska skaidro, ka meitenīte pēc veiksmīgas aknu transplantācijas šobrīd ārstējas Hamburgas universitātes klīnikas intensīvās terapijas nodaļā. "Mēs ļoti ceram, ka viņas veselības stāvoklis drīz stabilizēsies, jo mūsu vācu kolēģiem ir liela pieredze. Mūsu kolēģi Hamburgā, kā arī mēs esam piesardzīgi prognozēs un paredzamajā ārstēšanas ilgumā. Lai gan operācija tika veikta sekmīgi un transplantētā aknu daļa sākusi funkcionēt, par rezultātiem mēs varēsim runāt pēc vairākiem mēnešiem vai pat gadiemm,” saka D. Gardovska.

Tā kā meitenītes donors bija bērna tēvs, kuram valsts sedza transporta izmaksas, mammai diemžēl nesedza, līdz ar to Bērnu slimnīcas fonds no ārkārtas gadījumiem paredzētās naudas sedza transporta izmaksas meitenītes mammai, lai viņa varētu nokļūt Hamburgā.

Bērnu slimnīcas fonda pārstāve Baiba Sprice saka: „Izsaku cieņu meitenes mammas darbadevējiem – viņi bija ļoti pretimnākoši un ieskaitīja avansu izdevumiem Hamburgā. Savukārt Bērnu slimnīcas fonds šos izdevumus segs no ziedojumiem ārkārtas gadījumiem.”

Svarīgākais