Īpašā akcijā lūdz turpināt palīdzēt sagādāt maltītes mediķiem

© Publicitātes foto

Pateicoties ziedotāju un uzņēmēju atbalstam, akcija “Galds savējiem” līdz šim nodrošinājusi vairāk nekā 19 000 maltītes tiem medicīnas darbiniekiem, kuri iesaistīti Covid-19 vīrusa izplatības apkarošanā Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē un Daugavpilī. Lai turpinātu atvieglot mediķu ikdienu līdz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, ik nedēļu nepieciešami vismaz 25 000 EUR.

Akciju izveidoja nodibinājums “HOSPISS LV”, kas ar brīvprātīgo palīdzību organizē siltā ēdiena piegādi ārkārtējā situācijā iesaistītajiem ārstiem un medicīnas darbiniekiem, tostarp feldšeriem, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēm, kā arī mediķiem mobilajās teltīs.

Latvijas medicīnas darbinieku rokās ir visas Latvijas sabiedrības veselība un drošība. Viņi strādā, pakļaujot paši savu veselību lielam riskam. Pateicoties līdzšinējam ziedotāju atbalstam, no šī gada 18. marta līdz 9. aprīlim mediķiem pagatavotas un nogādātas vairāk nekā 19 000 maltītes. Viņu darbs ir atvieglots, pateicoties līdzcilvēku, ēdināšanas iestāžu un vairāku uzņēmumu atbalstam. Pateicamies katram, kas ziedo un palīdz,” norāda nodibinājuma vadītāja Ilze Neimane-Nešpora.

Turpinot mediķiem sniegt atbalstu šajā saspringtajā un izaicinājumu pilnajā laikā līdz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām - 12. maijam, nepieciešams ziedotāju papildu atbalsts. Lai ik dienu nodrošinātu maltītes vismaz 1000 mediķiem, nedēļā nepieciešami vismaz 25 000 EUR, tādēļ ikviens iedzīvotājs un uzņēmums ir aicināts iesaistīties akcijā, ziedojot finanšu līdzekļus. Maltītes tiek nodrošinātas sadarbībā ar dīkstāvē esošajiem Latvijas ēdināšanas uzņēmumiem, tādējādi atbalstot arī restorānus, kuriem valstī esošās situācijas dēļ radušies ievērojami finansiāli zaudējumi. Vienas siltās maltītes izmaksas ir 3,50 EUR.

Ziedot iespējams labdarības organizācijas Ziedot.lv mājaslapā izvietotajai nodibinājuma “HOSPISS LV” akcijai “Galds savējiem” bezmaksas siltā ēdiena nodrošināšanai Covid-19 krīzes novēršanā iesaistītajiem medicīnas darbiniekiem: https://www.ziedot.lv/maltites-medikiem-galds-savejiem-3664 vai personiski sazinoties ar nodibinājumu. Nodibinājumam “HOSPISS LV” ir sabiedriskā labuma statuss, tāpēc ziedotājiem būs iespēja saņemt attiecīgās nodokļu atlaides.

Svarīgākais