Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Arī brīvdienās policija pārbaudīs, vai tiek ievērota pašizolācija

© Valsts policija

Tuvojas brīvdienas, tostarp arī vieni no saulainākajiem pavasara svētkiem – Lieldienas. Pretstatā iepriekšējiem gadiem, šogad svētku svinēšana būs citādāka, jo šobrīd ir noteikti vairāki ierobežojumi un aizliegumi, kas attiecas arī uz privātu pasākumu organizēšanu."Tāpēc aicinām iedzīvotājus izturēties atbildīgi un svinēt šos svētkus savās mājās ģimenē, tādējādi neapdraudot nedz sevi, nedz līdzcilvēkus," norāda Valsts policija.

Gandrīz jau mēnesi valstī ir izsludināts ārkārtējās situācijas stāvoklis. Līdz ar tā izsludināšanu policija strādā paaugstinātas gatavības režīmā un veic preventīvus pasākumus, lai rūpēs par sabiedrības veselību un drošību, īstenotu valdības lēmuma izpildi. Noteiktie ierobežojumi un aizliegumi ir jāievēro arī svētku laikā, jo vīrusam diemžēl brīvdienu nav! Tāpat arī policija Lieldienu brīvdienās visā Latvijā turpinās strādāt paaugstinātas gatavības režīmā, nodrošinot kārtību un drošību.Šajā laikā policija ne tikai pārbaudīs un kontrolēs, vai tiek ievēroti pulcēšanās un fiziskās distancēšanās ierobežojumi, bet arī to, vai mājās atrodas tie, kuriem saslimšanas dēļ ir noteikta pašizolēšanās vai izolācija.

Atgādinām, ka ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi nav ieviesti tāpat vien. Ir jāapzinās, ka mūsu katra pieņemtie lēmumi un rīcība var ietekmēt šī brīža situāciju, pasliktinot to vai tieši pretēji - uzlabojot!

Neraugoties uz vēlmi brīvdienas un svētkus pavadīt ārpus mājām vai ciemos, atgādinām, ka satikt savus vecvecākus, draugus vai citus radiniekus var arī attālināti, izmantojot pieejamās tehnoloģijas. Dzīvē priecāsimies viens par otra klātbūtni tad, kad šis viss būs pagājis. Esi atbildīgs, pasargā ne tikai sevi, bet arī apkārtējos, paliec mājās un ievēro fizisko distancēšanos - savstarpēju divu metru distanci un ne vairāk kā divas personas.

Tāpat, ja tavā rīcībā ir informācija par kādu, kurš neievēro noteiktos pulcēšanās, pašizolācijas vai fiziskās distancēšanās ierobežojumus, rīkojies un zvani policijai - 110!