Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pievērs uzmanību! "Maxima" vairākas reizes dienā uz neilgu laiku slēgs 12 veikalus

© Publicitātes foto

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija", lai Covid-19 pandēmijas laikā mazinātu cilvēku pieplūdumu tirdzniecības vietās, vairākas reizes dienā uz neilgu laiku slēgs atsevišķus veikalus, informēja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Viņa norādīja, ka īslaicīgi tiks slēgti 12 veikali, tostarp ne tikai Rīgā, bet arī reģionos, piemēram, Rojā, Jelgavā, Liepājā, Madonā, Ādažos un Lielvārdē.

Pēc Dupates-Ugules sacītā, šāds lēmums pieņemts, lai būtu iespējams ievērot valstī noteikto divu metru distanci vienam no otra, ko uzņēmums aicina ievērot arī ārpus veikala, sekojot līdzi uzlīmēm uz asfalta.

Tāpat viņa atzīmēja, ka visās tirdzniecības vietās tiek veikti pastiprināti dezinfekcijas pasākumi, kā arī rūpīga kasu zonu, iepirkumu groziņu un ratiņu tīrīšana ik pēc divām stundām.

Dupate-Ugule piebilda, ka higiēnas nolūkos atcelta laika fiksēšana auto stāvvietās pie "Maxima" veikaliem, kā arī tiek veikta pastiprināta dezinfekcija gan veikala publiskajā zonā, gan darbinieku koptelpās, bet pie veikala ieejas uz asfalta seguma izveidotas atzīmes divu metru distances ievērošanai.

Savukārt, nodrošinot attālinātas iepirkšanās iespējas arī Latvijas reģionos, paplašināta pārtikas interneta veikala "Barbora.lv" darbība septiņos Latvijas reģionos.

"Maxima Latvija" vadītājs Viktors Troicins norādīja, ka līdz ar ieviestajiem drošības pasākumiem "Maxima" pircēju skaits vidēji samazinājies par 30%, bet "Maxima" veikalos, kas atrodas tirdzniecības centros, klientu skaits ir samazinājies par 55%.

Jau vēstīts, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu.