Labklājības ministrs Augulis parakstījis petīciju nabadzības pārtraukšanai bērnu vidū

Šodien, atbalstot un veicinot Eiropas jauniešu iniciatīvu nabadzības mazināšanai bērnu vidū, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) interneta vietnē www.pieliecpunktubernunabadzibai.eu" parakstīja petīciju "Pieliec punktu bērnu nabadzībai tagad!", informēja Labklājības ministrijā (LM).

"Bērni ir visneaizsargātākā sabiedrības daļa un reizēm tieši bērni cieš visvairāk ģimenes problēmu rezultātā. Aicinu pievērst uzmanību bērnu nabadzības riskam, lai trūkums pēc iespējas mazāk ietekmētu bērnu izaugsmi un attīstību. Īpaši novērtējami ir skolotāji un sociālie darbinieki, kas strādā ar bērniem un ģimenēm, jo tieši viņi var būt pirmie cilvēki, kas var laikus pamanīt krīzes attīstību ģimenē,"uzsver Labklājības ministrs.

Šovasar Eiropas jaunieši Rīgā aicināja parakstīt petīciju „Pieliec punktu bērnu nabadzībai tagad!", tā mudinot ikvienu nepalikt vienaldzīgam un sniegt savu apliecinājumu, lai uzlabotu bērnu stāvokli Eiropā. Pirmie Latvijas paraksti pret bērnu nabadzību tika vākti 7.jūlijā Eiropas Savienības mājā.

Parakstu vākšanu iniciējuši „Eiropas jauniešu kora" dalībnieki, kas šogad vienojušies, pārstāvot sešas valstis: Latviju, Igauniju, Bulgāriju, Spāniju, Itāliju un Lielbritāniju.

Eiropas jauniešu iniciētā un Latvijas Bērnu foruma atbalstītā parakstu vākšana ierosināta, atsaucoties uz Eiropas gada (2010) cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību tematiku, un plāno vērst sabiedrības uzmanību uz jautājuma problemātiku ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs.

Parakstu vākšana notiks gan interneta vietnē - www.pieliecpunktubernunabadzibai.eu, gan ar jauniešu sociālo tīklu palīdzību. Parakstu vākšanas ideju atbalsta arī jaunais mūziķis Rihards Bērziņš, Bērnu foruma dalībnieks, Eiropas gada (2010) labas gribas vēstnieks.

Labklājības ministrija ar Latvijas Bērnu forumu ir parakstījusi sadarbības līgumu, un sadarbojas gan bērnu un ģimeņu politikas, gan Eiropas gada (2010) ietvaros.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais