Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

ZZS aicina ārkārtējās situācijas laikā Saeimu nepirkt ziedus par 19 999 eiro

© f64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija ir neizpratnē par Saeimas izsludinātu iepirkumu ziedu kompozīciju iegādei un aicina parlamenta vadību ārkārtējās situācijas laikā atturēties no nevajadzīgiem tēriņiem, norāda ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, Saeimas administrācija izsludinājusi iepirkumu par ziedu kompozīciju piegādi ar paredzamo līgumcenu 19 999 eiro.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis norāda, ka pašlaik, kad valstī ir ārkārtējā situācija un daudzās jomās nepieciešams papildus atbalsts no valsts, nav pieļaujams, ka budžeta līdzekļi tiek tērēti mazsvarīgiem mērķiem.

"Līdzekļus, kurus Saeima grasās izdot ziedu kompozīcijām, labāk varētu novirzīt, piemēram datoru vai viedierīču iegādei skolēniem, kuriem šobrīd attālināta mācīšanās sagādā grūtības," pauž Augulis. Politiķis norāda, ka iepirkums izsludināts 3.aprīlī, dienā, kad Saeimas vairākums noraidīja visus opozīcijas priekšlikumus par atvalstu krīzes laikā uzņēmējiem un iedzīvotājiem.

No minētajā iepirkumā paredzētās summas 12 000 eiro paredzēti ziedu kompozīciju piegādei valstiskas un starptautiskas nozīmes notikumiem vai pasākumiem un 7999 eiro ziedu kompozīciju piegādei vietējas nozīmes oficiāliem notikumiem vai pasākumiem.