Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Infektologs brīdina: Distancēšanās laikā vīruss meklē un atrod vietas, kur uzturas cilvēki

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Jau vēstīts,ka Covid-19 inficēšanās gadījumi konstatēti patversmēs un citās cilvēku aprūpes vietās. Infektologs Uga Dumpis sociālajā vietnē Twitter brīdina par vīrusa izplatīšanās tendencēm.

Kā norāda infektologs, neesot nekāds brīnums, ka vīruss konstatēts vietās, kur atrodas daudz cilvēku.

"Distancēšanās laikā vīruss meklē un atrod vietas, kur ilgstoši kopā uzturas daudzi cilvēki: slimnīcas, patversmes, pansionāti, cietumi, armija utt. Slimības ierobežošana šādos apstākļos ir īpaši grūta, tāpēc svarīgi, lai visi šajās vietās strādājošie ir ļoti mobilizējušies," norāda infektologs.

Kā ziņots, Covid-19 slimība konstatēta vienam Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) un vienam sociālā aprūpes centra "Stella Maris" darbiniekam.

Rīgas sociālajā aprūpes centrā "Stella Maris" ar Covid-19 sasirgusi kāda kliente, kura patlaban dzīvo izolētā istabā un viņai tiek nodrošināta aprūpe paaugstinātas drošības apstākļos.

Savukārt LOC Covid-19 konstatēts diviem pacientiem un diviem ārstiem, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Tā rezultātā ir slēgta Endokrinoloģijas un Pulmonoloģijas nodaļa un tajās tiek veikta dezinfekcija.

Centrā bija ārstējies viens no patversmes "Zilais krusts" klientiem, kurš inficējies ar Covid-19. Konkrētais pacients slimnīcā ārstējis kādu citu kaiti, vēl pirms tapa zināms par Covid-19 uzliesmojumu patversmē. Viņam nav bijuši nekādi slimības simptomi un Covid-19 analīzes veiktas tikai pēc publiskajā telpā izskanējušās informācijas.