Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā miris otrais Covid-19 slimnieks, kurš bija viens no "Zilā krusta" klientiem

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Miris viens no patversmes "Zilais krusts" klientiem, kuram bijis pozitīvs Covid-19 tests, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Mirušajam bijušas vairākas hroniskas saslimšanas. Klients uzturējies patversmē un nav bijis stacionēts. Tāpat viņam nav bijis izteiktu saslimšanas pazīmju.

SPKC norāda, ka pēc pataloganatoma slēdzienā varēs noteikt patversmes iemītnieka nāves cēloni. Atbilstoši normatīvajiem aktiem, ja ir pamatotas aizdomas, ka cilvēka nāves cēlonis ir kāda no bīstamām infekcijas slimībām, tad obligāti jāveic mirušā cilvēka ķermeņa patologanatomiskā izmeklēšana.

Pirmais Covid-19 slimnieka nāves gadījums Latvijā tika konstatēts 3.aprīlī. Paciente bija 99 gadus veca sieviete, kuras nāves iemesls nebija Covid-19 infekcija, bet gan citas hroniskas saslimšanas.

Paciente kopš 27.marta ārstējās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Infektoloģijas centrā. Pirmās trīs dienas paciente ārstējās intensīvās terapijas palātā. Veselības stāvoklim stabilizējoties, viņa tika pārvesta turpināt ārstēšanos nodaļā.

Kā ziņots, līdz šim kopumā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Latvijā ir saslimuši 509 cilvēki, liecina SPKC apkopotā informācija. Kopumā Latvijā veikti 19 380 Covid-19 testi.

Patlaban ir stacionēti ir 29 Covid-19 pacienti, tajā skaitā 26 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.