Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kur šodien gaidāms sniegs un krusa

© Oksana Džadana/F64

 Agrā sestdienas rītā Latvijā ir pārsvarā skaidrs laiks, vietām Latgalē un Sēlijā mākoņainas debesis, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra +1..-4 grādi, piekrastē līdz +4 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Piektdien dienas laikā teritorijas lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās sasniedza 18-23 metrus sekundē.

Rīgā saule lec skaidrās debesīs, dienvidrietumu vējš pūš ar ātrumu 2-4 metri sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz nulle grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija +5..+10 grādi.

Sestdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un daudzviet - sevišķi valsts dienvidaustrumu pusē - gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, pārsvarā sniegs un krusa, prognozē sinoptiķi.

Rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+9 grādiem.

Rīgā sauli brīžiem aizsegs mākoņi, iespējami īslaicīgi nokrišņi. Pēcpusdienā rietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 13 metriem sekundē un gaisa temperatūra sasniegs +8 grādus.

No dienvidiem pastiprinoties anticiklona ietekmei, paaugstinās atmosfēras spiediens; sestdienas rītā tas ir 757-760 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.aprīlī bija +22..+24 grādi Portugālē, Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -27 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Latvijas upēs ūdens līmenis turpina pazemināties, vietām tas svārstās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vairumā upju ūdens līmenis noslīdējis līdz zemākajai atzīmei kopš decembra vai novembra. Ūdens līmenis ir arī zemāks nekā aprīlī ierasts, jo citos gados šis ir palu laiks.

Daugavā pie Daugavpils kopš marta vidus ūdens atkāpies par diviem metriem, Ventā pie Kuldīgas - par 1,7 metriem, Lielajā Juglā pie Zaķumuižas - par 1,5 metriem, Aiviekstē pie Lubānas - par 1,3 metriem, Gaujā pie Siguldas un Valmieras - par aptuveni metru, savukārt Lielupē pie Jelgavas ūdens līmeņa izmaiņas bijušas nelielas.

Tuvākajā nedēļā Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, tādēļ ūdens līmenis turpinās lēnām pazemināties, prognozē sinoptiķi.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā ir +3..+6 grādi.