Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ārkārtējā situācija: taksometros iesaka pārvadāt tikai vienu pasažieri

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā, Satiksmes ministrija rekomendē ievērot vairākus drošības pasākumus pasažieru komercpārvadājumiem ar vieglo automobili vai taksometru.

Ārkārtējās situācijas laikā pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo automobili vai vieglo taksometru, ja transportlīdzekļa konstrukcija nepieļauj iespēju tajā nodrošināt distancēšanos divu metru attālumā, transportlīdzekļa vadītājam tiek ieteikts pārvadāt tikai vienu pasažieri, kuram lūgums ieņemt sēdvietu tā, lai atrastos pēc iespējas tālāk no vadītāja.

Pasažieri, kuri ir vienas mājsaimniecības locekļi vai brauc kopā ar maziem bērniem, var ieņemt visas paredzētās pasažieru sēdvietas, izņemot to, kas atrodas blakus transportlīdzekļa vadītājam.

Pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo automobili vai taksometru ārkārtējās situācijas laikā, ja iespējams, transportlīdzeklī izvietot norobežojošu materiālu, atdalot transportlīdzekļa priekšējos sēdekļus no aizmugurējiem.

Vieglo automašīnu vai taksometru vadītājiem ir ieteikts ierobežot vienā braucienā atļauto pasažieru skaitu, rekomendēta transportlīdzekļa vadītāja distancēšanās no pasažieriem un transportlīdzekļu salona dezinficēšana.