Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ārkārtējās situācijas laikā uzņēmumus varēs atbrīvot no nomas maksas

© Kaspars Krafts/F64

Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu paredzēt iespēju atbrīvot uzņēmumus no nomas maksas ārkārtējās situācijas laikā.

Šodien valdība apstiprināja FM sagatavotus Ministru kabineta noteikumus par nomas maksas atbrīvojumu. Tajos ir paredzēti gadījumi, kādos uzņēmēju ārkārtas situācijas laikā var atbrīvot no nomas maksas, ja telpas uzņēmuma saimnieciskajai darbībai nomātas no publiskas personas vai tās kapitālsabiedrības.

Noteikumi paredz, ka gadījuma, ja nomātās telpas noteiktajā periodā vispār neizmanto saimnieciskās darbības veikšanai saistībā ar Ministru kabinetā pieņemtajiem lēmumiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanai, tad tas būtu jāatbrīvo no nomas maksas.

FM piebilda, ka, lai pretendētu uz nomas maksas atbrīvojumu, uzņēmumam nevar būt nodokļu parādu virs 1000 eiro un apgrozījums ir krities vismaz par 30%. Savukārt citos gadījumos uzņēmumam var samazināt nomas maksu līdz 90% no noteiktās, ja tas atbilst noteiktajiem kritērijiem.

Ja telpas tiek īrētas no privātā komersanta, tad abām pusēm par nomas maksu un citiem maksājumiem, ja tādi ir, ir jāvienojas savā starpā.