Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Daugavpils slimnīcas speciālistus apmāca mākslīgās plaušu ventilācijas aparātu lietošanā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Gints Ivuškāns/F64

Ņemot vērā jaunā koronavīrusa radītos draudus, Daugavpils slimnīcas speciālisti tiek apmācīti mākslīgās plaušu ventilācijas aparātu lietošanā, atsaucoties uz iestādes vadītāja Grigorija Semjonova stāstīto, informēja Daugavpils pilsētas domē.

Slimnīcā turpinās darbi, lai pilnībā izolētu pacientu plūsmas nodaļās un nodrošinātu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacientu ārstēšanu. Infekcijas nodaļā Covid-19 inficēto pacientu uzņemšanai ir atbrīvoti četri boksi ar 12 gultām. Veicot optimizāciju, izdevies atbrīvot vēl divus boksus ar sešām gultām.

Ņemot vērā to, ka Covid-19 pacienti var iestāties ar dažāda veida komplikācijām, kad viņu ārstēšanai būs jāsniedz specializētā ķirurģiskā, kardioloģiskā un cita veida medicīniskā palīdzība, kas ir pieejama tikai slimnīcas divpadsmitstāvu ēkā, tiek sadalītas pacientu plūsmas Uzņemšanas nodaļā, ir izveidots papildu izolēts korpuss Covid-19 pacientu uzņemšanai ar 16 gultām. Narkoloģijas nodaļas telpās, kur ir atsevišķa ieeja, ir izveidots izolators ar divām atsevišķām telpām, katrā pa vienai gultai.

Tāpat slimnīcā pauda, ka ir izstrādāts plāns pilnīgai Plaušu slimību un tuberkulozes centra atbrīvošanai. Tas ļaus izvietot vēl 159 gultas Covid-19 pacientu izolācijai.

Semjonovs pauda, ka slimnīcas rīcībā esošais tehnoloģiskais nodrošinājums atbilst cilvēkresursu skaitam, tomēr tiks sāktas personāla apmācības, lai izmantotu mākslīgās plaušu ventilācijas aparātus. Pašlaik ar šo metodi strādā tikai reanimatologi, tāpēc ir nepieciešams apmācīt arī citus speciālistus.

Plānots, ka nākamnedēļ slimnīca saņemsim 30 000 ķirurģiskās maksas, 300 aizsargkombinezonus, 3000 respiratorus, 750 aizsargstiklus, 100 aizsargbrilles. Papildus tam pārprofilēta slimnīca šūšanas darbnīca desmit slāņu marļu masku ražošanai pašu vajadzībām. Nedēļas laikā tiek sašūtas aptuveni 400 maksas.

Savukārt jau vakar iestāde saņēma humanitāro palīdzību - 20 000 masku, 2000 respiratoru un 100 aizargbrilles.

"Tas, kā attīstīsies situācija, būs atkarīgs no tā, cik intensīva būs pacientu plūsma, un tā, cik ātri mēs varēsim nodrošināt iekšējo un ārējo loģistiku. Bet varat būt droši, mēs darām visu iespējamo, un visi mūsu rīcībā esošie resursi pašlaik ir vērsti slimnīcas potenciāla paaugstināšanai un mūsu kolektīva sagatavošanas līmeņa celšanai," apgalvoja slimnīcas vadītājs.

Jau ziņots, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā pašlaik ārstējas viens pacients ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19. Vēl četriem esot aizdomas par šo saslimšanu.

Arī vienam slimnīcas darbiniekam paņemtas Covid-19 analīzes. Pašlaik plašāka informācija par šo mediķi un aizdomu iemesliem netiek sniegta.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.