Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Par spīti Covid-19 radītajai krīzei pāri izvēlas nemainīt kāzu datumu

© pixabay.com

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ laulības lielākoties netiek atceltas, tomēr biežāk atceļ kristības bērniem un zīdaiņiem, atklāja Romas Katoļu baznīcas bīskaps Andris Kravalis.

Pārrunājot Covid-19 ietekmi uz laulību ceremonijām ar lielākajām draudzēm viņš noskaidroja, ka laulības netiek atceltas un sagatavošanās un formācijas darbs turpinās individuāli vai virtuāli.

Viņš atklāja, ka grūtības sagādā Laulības izziņu saņemšana, jo nepieciešami elektroniskie paraksti un ne visi nepieciešamie biroji ir atvērti. Tāpat problemātiski ir ar laulībām, kur viens no laulātajiem nav latvietis, jo nav zināms, vai robežas būs atvērtas un vai viesi varēs atbraukt.

Kravalis norādīja, ka laulātie apzinās, ka viesu skaits šī brīža situācijā ir jāsamazina, tomēr tas netraucējot gatavoties laulībām un lielākā daļa nemaina laulības datumu.

Jau ziņots, ka dzimtsarakstu nodaļās novērots, ka daudzi pāri pārceļ martā un aprīlī paredzētās precības uz vēlāku laiku, aģentūra LETA noskaidroja Tieslietu ministrijā (TM).

Ministrijā gan atzīmēja, ka pietiekami daudz pāru tomēr precas. Salīdzinoši pērn marta mēnesī tika noslēgtas 565 laulības, bet šogad līdz 25.martam noslēgtas 455 laulības.

TM piebilda, ka ārkārtējās situācijas laikā laulājamos laulā tikai liecinieku klātbūtnē, bez viesiem. Jaunus iesniegumus laulību reģistrācijai lielākoties visas dzimtsarakstu nodaļas pieņem tikai attālināti.

Kā vēstīts, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.