No Moldovas Rīgā atgriežas pieci Latvijas ugunsdzēsēji glābēji

Šodien Rīgā plāno atgriezties pieci Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, kuri vienības "BaltFloodCombat" sastāvā 24.augustā aizbrauca uz Moldovu, lai palīdzētu vietējiem cīnīties ar plūdu radītajām sekām.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, trešdienas, 8.septembra, vakarā "BaltFloodCombat" pabeidza savu darbu pēdējā ūdens sūknēšanas vietā - netālu no Valeni ciemata. Ceturtdienas pēcpusdienā komanda devās uz Kišiņevu, kur tai notika pēdējā oficiālā tikšanās ar Moldovas atbildīgo iestāžu pārstāvjiem. Piektdien "BaltFloodCombat" sāka atpakaļceļu mājup.

Kā ziņots, uz Moldovu Latvijas ugunsdzēsēji-glābēji bija devušies kopā ar kolēģiem no Lietuvas un Igaunijas. Visu trīs Baltijas valstu glābēji strādāja vienības "BaltFloodCombat" sastāvā.

No Latvijas uz Moldovu devās VUGD Operatīvās vadības pārvaldes (OVP) Operatīvās pārvaldīšanas nodaļas priekšnieks kapteinis Ivo Mežulis, OVP Operatīvās pārvaldīšanas nodaļas operatīvais dežurants kapteinis Andris Krots, Rīgas reģiona pārvaldes 8.daļas vada komandiera vietnieks virsseržants Sergejs Savčenko, Rīgas reģiona pārvaldes 7.daļas ugunsdzēsējs-glābējs kaprālis Jānis Dinbirs un Vidzemes reģiona brigādes Madonas daļas ugunsdzēsējs-glābējs kaprālis Dzintars Zaretoks.

Baltijas valstu glābēju vienība uz plūdu radīto seku likvidēšanas pasākumiem Moldovā aizbrauca ar trīs konteineru vedējiem, divām glābšanas automašīnām, vienu mikroautobusu, vienu apvidus automašīnu un divām piekabēm.

"BaltFloodCombat" ir Eiropas Savienības (ES) finansēts projekts, kas tiek īstenots, sadarbojoties triju Baltijas valstu glābšanas dienestiem - Igaunijas Glābšanas pārvaldei, Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas departamentam un Latvijas VUGD. Projekta uzdevums ir izveidot starptautisku augstas veiktspējas sūknēšanas moduli ar apmācītu personālu, efektīvu un modernu ekipējumu. Projekta galvenie mērķi ir uzlabot katras valsts gatavību plūdiem un pastiprināt ES ātrās reaģēšanas spējas vienā no visbiežāk sastopamām ārkārtējām situācijām - plūdos.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais