Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šodien notiks pirmā attālinātā Saeimas Prezidija sēde

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Šodien plkst.16 notiks pirmā attālinātā Saeimas Prezidija sēde, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Pagaidām vēl nav publicēta sēdes darba kārtība. Prezidijam tuvākajā laikā gan varētu būt jālemj par Saeimas sēdes sasaukšanu nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) iepriekš norādīja, ka no vairāku Saeimas politisko spēku puses ir saņemtas pozitīvas indikācijas par parlamenta sēdes rīkošanu nākamnedēļ, katrai frakcijai pulcējoties atsevišķā Saeimas zālē un pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem sanākot dažos kabinetos.

Saeimai nākamnedēļ plānotajā sēdē paredzēts lemt par valdības saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu virzītām likumprojektu izmaiņām, ārkārtējās situācijas rīkojuma grozījumu atkārtotu apstiprināšanu un deputātes mandāta apstiprināšanu Evai Mārtužai (JKP), norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Mārtuža deputātes mandātu ieņemtu, jo mūžībā aizgājusi Saeimas deputāte Juta Strīķe.

Lai lemtu par jauna ekonomikas ministra apstiprināšanu, Saeimā vēl jāsaņem dokuments no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) par kandidāta izvirzīšanu, norādīja Saeimas priekšsēdētāja. "KPV LV" kā kandidātu šim amatam izvirzījusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāju Jāni Vitenbergu (KPV LV).