Piedāvā veidu, kā mājās nokļūt ar repatriācijas reisiem Latvijā atbraukušajiem lietuviešiem

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Ceturtdienas vakarā TV3 ziņas vēstīja, ka gan Veselības ministrijas, gan Iekšlietu ministrijas amatpersonas atzīst, ka līdz šim nepilnīgi organizēta repatriācijas reisu sagaidīšana Rīgas lidostā. Tiesa, jaunākā informācija liecina, ka ar pēdējiem reisiem atbraukošos kontrolēti aizvedīs no lidostas ar speciāli organizētiem "Rīgas satiksmes" autobusiem, savukārt tiem, kuriem jānokļūst Lietuvā, Igaunijā, gatava palīdzēt kompānija "Lux Express".

" 27. martā Rīgas lidostā ieradīsies vairāki repatriācijas reisi. Lux Express ir gatavs palīdzēt igauņiem un lietuviešiem droši un ērti doties mājās," liecina informācija sociālajā tīklā facebook. "Pāris braucienus jau esam veikuši, centīsimies palīdzēt visiem, kam būs nepieciešams."

Tāpat tiek piedāvāta iespēja tiem, kuriem šis transports tiešām ir nepieciešams, aizpildīt speciālu anketu.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Vienlaikus ar satiksmes ministra atļauju var tikt pieļauti izņēmumi un pēdējās pusotras nedēļās Latvijā ienākuši vairāki desmiti repatriācijas avioreisu, kā arī prāmju reisi.

Piektdien uz Rīgu tiks veikti repatriācijas reisi no Londonas Apvienotajā Karalistē, Amsterdamas Nīderlandē, Frankfurtes Vācijā un Stokholmas Zviedrijā.

Atbildīgās iestādes brīdina visus ceļotājus, ka atgriešanās mājās nozīmē Latvijā pieņemto lēmumu stingru ievērošanu, tai skaitā 14 dienu ilgu pašizolāciju.

Ārlietu ministrija informējusi, ka, ievērojot sabiedrības veselības intereses un ārkārtējās situācijas apstākļus, pēc 27.marta valsts organizētie repatriācijas reisi nenotiks. Vienlaikus, lai dotu iespēju atgriezties Latvijā ceļotājiem, kas atrodas tālos pasaules nostūros ar neregulāru satiksmi uz Eiropu, 30.martā notiks pēdējais "airBaltic" īstenotais repatriācijas reiss no Frankfurtes.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais