Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VID saņēmis 934 iesniegumus par nodokļu nomaksas termiņu pagarināšanu

© Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency

Līdz ceturtdienai Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir saņemti 934 iesniegumi, kuros prasīts pagarināt nodokļu nomaksas termiņu, par kopējo nodokļu summu 5 273 176,57 eiro, noskaidroja VID.

Patlaban jau ir piešķirti nodokļu samaksas termiņa pagarinājumi par summu 1 389 999,64 eiro.

VID informēja, ka visvairāk pieteikumu saņemts no nodokļu maksātājiem, kuri savu saimniecisko darbību veic mazumtirdzniecības (izņemot automobiļus un motociklus), ēdināšanas pakalpojumu un vairumtirdzniecības (izņemot automobiļus un motociklus) nozarēs.

Vismazāk pieteikumu saņemts no telekomunikāciju, pasta un kurjeru darbības, elektronisko iekārtu ražošanas un citām nozarēm.

Aktuālā informācija par atbalsta pasākumiem nodokļu jomā saistībā ar Covid-19 pandēmijas izraisītajām grūtībām un iespēju tiem pieteikties pieejama VID tīmekļa vietnē sadaļā "Covid-19", kā arī Finanšu ministrijas tīmekļa vietnē "www.fm.gov.lv" sadaļā "Covid-19".

Jautājumu un neskaidrību gadījumā uzņēmēji var zvanīt uz īpaši šim nolūkam izveidoto VID atbalsta tālruni Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem 67120020, kā arī uzdot savus jautājumus rakstiski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) sadaļā "Sarakste ar VID".

Jau ziņots, krīzes skartajiem uzņēmumiem VID piedāvā trīs atbalsta pasākumus - nodokļu nomaksas termiņa pagarinājumu, paātrinātu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atmaksu, kā arī dīkstāves kompensācijas.