Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

"Lidl Latvija" pagaidām nepārcels veikalu atklāšanu

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Neskatoties uz to, ka Latvijā noteikti vairāki ierobežojumi Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai, mazumtirgotāja "Lidl Latvija" būvniecības grafiks nav ietekmēts un veikalu atklāšanas pārcelšana pagaidām netiek plānota, pastāstīja "Lidl Latvija" Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka uz šodienu ir pabeigta četru veikalu būvniecība: tie ir divi veikali Rīgā, Imantā un Zolitūdē, kā arī veikals Liepājā un Jēkabpilī. Nesen uzsākti būvdarbi pie topošā veikala Ogrē.

Hasana sacīja, ka patlaban nav pamata runāt par atkāpēm no plānotā - proti, visi būvniecības darbi turpinās kā iecerēts, Covid 19 tos nav ietekmējis. "Mēs turpinām attīstīt "Lidl" veikalu tīklu Latvijā, vienlaikus būvējot arī loģistikas centru Dreiliņos Rīgā, kas apkalpos divus tirgus - Latviju un Igauniju," viņa uzsvēra.

Jautāta, vai "Lidl Latvija" plāno pārcelt tīkla atklāšanas datumus, Hasana atzīmēja, ka "Lidl Latvija" vēl joprojām atturas izpaust plašāku informāciju par veikalu atvēršanas plāniem, izņemot to, ka savu darbu uzsāks ar ne mazāk kā desmit veikalu atvēršanu.

Viņa atzīmēja, ka, ievērojot ārkārtas situāciju, "Lidl Latvija" ieviesuši nepieciešamos aizsardzības pasākumus attiecībā uz mazumtirgotāja darbinieku ikdienu, jo darbinieku drošība un veselība ir prioritāte šajos apstākļos.

Savukārt, tiem, kas interesējas par darbu "Lidl", pēc Hasanas sacītā, "Lidl Latvija" turpina darbinieku atlasi, veicot intervijas un pieņemot darbā attālināti, izmantojot pieejamos digitālos risinājumus.

"Lidl" ir pārstāvēts 30 pasaules valstīs ar vairāk nekā 10 500 veikaliem. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali ir tikai Lietuvā, bet Latvijā uzņēmums plāno veikalus atvērt šogad, tādējādi vairākās pilsētās notiek aktīva veikalu būvniecība.