Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavas un Dobeles slimnīcas sadarbosies Covid-19 uzliesmojuma gadījumā

Ilustratīvs attēls © Dāvis Ūlands/F64

Jelgavas un Dobeles novada pašvaldības vienojušās par slimnīcu sadarbību jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 uzliesmojuma gadījumā, pastāstīja Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS).

Lai arī izskanējusi informācija, ka Covid-19 pacientiem varētu izmantot slēgto Dobeles slimnīcas infektoloģijas nodaļu, pēc Sprudzāna teiktā, infektoloģijas nodaļas ēka ir atzīta par bīstamu, un tā nav izmantojama.

Taču pašvaldību līmenī ir panākta vienošanās par sadarbību gadījumā, ja Jelgavas slimnīca būs pārslogota. Daļu pacientu, kuriem būs nepieciešama aprūpe, varēs novirzīt uz Dobeles slimnīcu.

SIA "Dobeles un apkārtnes slimnīca" visu diennakti sniedz stacionāro neatliekamo medicīnisko palīdzību terapijas, neiroloģijas, ķirurģijas, traumatoloģijas, ginekoloģijas, dzemdniecības, pediatrijas, infekcijas un reanimācijas profilos.

Iepriekš Jelgavas slimnīcas vadītājs Andris Ķipurs aģentūrai LETA pauda, ka jautājums par slēgtās infektoloģijas nodaļas iespējamo izmantošanu jāvērtē Veselības ministrijai.

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.