Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Olainfarm" dāvinās Stradiņa slimnīcai plaušu mākslīgās ventilācijas ierīces 100 000 eiro vērtībā

© Publicitātes foto

Lai sniegtu atbalstu Covid-19 vīrusa inficēto personu ārstniecībai un ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju AS “Olainfarm” 25. martā pieņēma lēmumu par atbalsta sniegšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca". AS “Olainfarm” ir uzsākusi plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtu iegādi 100 000 eiro vērtībā, kas tiks dāvinātas slimnīcai, lai nodrošinātu Covid-19 vīrusa inficēto personu ārstniecību. Tāpat AS “Olainfarm” bez atlīdzības nodos ārstniecības iestādei pustonnu izopropilspirtu, kas izmantojams dezinfekcijas vajadzībām un Covid-19 vīrusa uzliesmojuma izplatības ierobežošanai.

“Mums ir liela atbildība ne tikai pret AS “Olainfarm” un visa uzņēmuma grupas darbiniekiem, bet, kā vienam no Baltijas lielākajiem farmācijas uzņēmumiem, arī pret mūsu valsti un iedzīvotāju veselību kopumā. Koronavīrusa izplatība ir jāierobežo un mums jābūt gataviem krīzes risinājumiem. Mēs esam ieviesuši stingras procedūras uzņēmumā, lai novērstu Covid-19 izplatīšanos un rūpētos par darbinieku veselību un “Olainfarm” ražotās produkcijas piegāžu nepārtrauktību. Šodien ejam soli tālāk un vēlamies palīdzēt mūsu sabiedrībai, pieņemot lēmumu dāvināt plaušu mākslīgās ventilācijas ierīces, kas īpaši smagos koronavīrusa saslimšanas gadījumos ir ļoti nepieciešamas, lai glābtu cilvēku dzīvības,” saka Milana Beleviča, AS “Olainfarm” valdes locekle.

“Šis ir brīdis, kad īpaši priecājamies par palīdzību un dāvinājumu, kas palīdzēs mums glābt mūsu pacientu dzīvības! Stradiņa slimnīcas speciālisti ir gatavi palīdzēt ikvienam cilvēkam, kuram tas būs nepieciešams un, lai arī visi kopā ceram, ka šajā krīzē Latvija būs veiksmes stāsts, tomēr gatavojamies arī scenārijam, kad palīdzība būs vajadzīga ļoti daudziem,” ar pateicību pauž profesore Eva Strīķe, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Galvenā ārste.

Plaušu mākslīgās ventilācijas ierīces Stradiņa slimnīcai plānots piegādāt maijā, kopskaitā tiks iegādātas četras medicīniskās ierīces HAMILTON C1, un to piegādi veiks SIA "Arbor Medical Korporācija", kas piedāvā augstvērtīgus medicīnas produktus no pasaulē atzītiem ražotājiem un strādā saskaņā ar starptautiskajiem standartizācijas sertifikātiem un ētikas pamatprincipiem.

AS “Olainfarm” meitas uzņēmums “Tonus Elast” kopš marta sākuma, sociālās atbildības vadīts, īsā laika posmā uzsācis sejas aizsargmasku ražošanu. Sejas maskas ir roku darbs, un kvalificējamas kā individuāls aizsardzības līdzeklis, kas kalpo kā aizsargbarjera, aizturot putekļus, sīkas daļiņas un pilienus. Šādas maskas šobrīd ir deficīts. Ražošanas jaudas palielināšanas nolūkos “Tonus Elast” nodod savas tehnoloģiskās zināšanas sadarbības partneriem Latvijā, kas gatavi uzsākt masku ražošanu.