Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā Covid-19 saslimstības vilnis esot vēl tikai priekšā

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Katru dienu Latvijā kāp ar jauno koronavīrusu Covid-19 inficēto skaits, kas liek uzdot jautājumu - cik daudz cilvēku saslims un vai drīzumā nav gaidāmi "labāki laiki". Latvijas Infektoloģijas centra pārstāve "Bez tabu" skaidro, ka lielais saslimstības vilnis mūsu valstī ir tikai priekšā.

"Latvijā noteikti, bet - atbraukušo dēļ. Ļoti daudzi atgriežas.

Lieta ir tā, ka būs jau vēl trakāk, būs vēl smagāk, jo inficēto skaits pieaug, paldies Dievam, - pakāpeniski.

Mēs varam nodrošināt pagaidām ļoti labu diagnostiku - gan kvalitātes ziņā, gan arī kvantitātes ziņā," raidījumam skaidro profesore Ludmila Vīksna, Latvijas Infektoloģijas centra galvenā speciāliste.

"Es ļoti ceru, ka veselais saprāts un līdz šim fantastiskā organizācija darīs savu darbu. Tas, ka Itālijas variants mums nebūs, jau tagad ir diezgan droši. Es ne tikai ceru, bet esmu diezgan pārliecināta, ja resursu pietiks medicīnā, kā darīt, un, ja nebūs kaut kādi apstākļi, kuri cilvēku domas pavērsīs nepareizā virzienā, tad viss būs labi," skaidro profesore.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikts 1151 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 7957 Covid-19 testi.