Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pagaidām atliek Rīgas zooloģiskā dārza jaunā izpilddirektora izraudzīšanos

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Rīgas zooloģiskā dārza vadība pagaidām atlikusi jauna izpilddirektora izraudzīšanos, apstiprināja iestādes vadītājs Rolands Greiziņš.

Zoodārzs bija izsludinājis pieteikšanos jaunizveidotajam izpilddirektora amatam, potenciālos pretendentus cerot atlasīt četru dienu laikā. Rezultātā konkursam pieteicās 10 pretendenti un aizvadītās nedēļas laikā tika plānots izraudzīties arī uzvarētāju.

Tomēr tagad Greiziņš pastāstīja, ka kandidāti uz pārrunām netiek aicināti un atlases konkurss ir atlikts vismaz līdz 14.aprīlim.

"Patlaban svarīgākais ir nodrošināt zoodārza darbu un pienākumu pietiek. Kandidātus esam informējuši, ka atlasi turpināsim vēlāk," sacīja Greiziņš.

Gan zoodārzs, gan tā filiāle "Cīruļi" kopš 14.marta Covid-19 ieviesto piesardzības pasākumu dēļ ir slēgti. Iestādes vadītājs atzīmēja, ka darbinieki atlaisti netiek, jo dzīvnieku kopšana arī slēgtā zoodārzā vienalga ir jāturpina.

Patlaban iestādei pietiek līdzekļu visu izdevumu un algu segšanai, taču, jo ilgāk zoodārzs būs slēgts, jo grūtāk būs segt nepieciešamos rēķinus, atzina Greiziņš.

"Mums šajā laikā nav savu ieņēmumu un, ja tā turpināsies arī aprīlī un maijā, mums trūks naudas. Primārais ir izmaksāt darbiniekiem algas, nodrošināt dzīvniekiem barību un to, lai darbiniekiem būtu laba veselība," sacīja iestādes valdes priekšsēdētājs.

Viņš norādīja, ka zoodārzs patlaban vairs neslēdz nekādu jaunus līgumus par remontdarbiem vai jebkāda cita veida sadarbību un visus izdevumus sedz no pašvaldības un valsts piešķirtajām dotācijām.