Uzlabos bezmaksas TV pieejamību

Noslēdzoties Latvijas pilnīgai pārejai uz ciparu televīzijas (TV) apraidi, naktī no 14. uz 15. septembri Rīgas apraides reģionā uz zemākām frekvencēm pārkārtos Latvijas televīziju kanālus – LTV1, LTV7, LNT un TV3.

Lai netraucētu televīzijas skatīšanos, plānotie darbi notiks nakts stundās no pusnakts līdz sešiem rītā. Lattelecom norāda, ka antenas nav jāregulē un šīs izmaiņas neattiecas uz skatītājiem, kas pašlaik lieto kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas un Interaktīvās TV pakalpojumus.

Šo darbu rezultātā galvaspilsētā un 70 kilometru rādiusā ap to uzlabosies bezmaksas televīzijas kanālu uztveramība, un Virszemes televīzijai tiks pievienoti vēl desmit jauni kanāli.

Pēc kanālu pārkārtošanas frekvencēs televizora ekrānā var parādīties dažādi uzraksti – vājš signāls, nav programmu, digitālās plūsmas atjaunošana un citi. Var arī neparādīties nekāds uzraksts, bet ekrānā būs melna bilde. Jebkurā gadījumā – iedzīvotāji aicināti nesatraukties par pazudušajiem kanāliem, bet veikt automātisko kanālu meklēšanu, sekojot instrukcijām televizorā vai dekodera izvēlnēs.

"Latvija ir veiksmīgi noslēgusi pāreju no analogās uz ciparu TV apraidi. Jau vairākus mēnešus analogā apraide visā valstī ir atslēgta, tādējādi ir atbrīvojušās zemākās frekvences, uz kurām tiks pārvietotas visas Latvijas TV programmas, lai vēl vairāk uzlabotu to uztveramību. Pārējā Latvijas teritorijā šāda pārkārtošana notika jau pavasarī, bet tagad ir pienākusi kārta Rīgas apraides reģionam, tādējādi noslēdzot vienu no lielākajiem tehnoloģisko pārmaiņu projektiem Latvijā," skaidro Lattelecom galvenais tehnoloģiju direktors Ģirts Bērziņš.

Skatītājiem šī kanālu pārkārtošana nozīmē to, ka uzlabosies kanālu uztveramība.

"Pavasarī, kad kanālu pārskenēšana notika pārējā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas reģionu, iedzīvotāju zvanu skaits, kas saistīts ar kanālu pārskenēšanu, palielinājās pavisam nedaudz, un tas nozīmē, ka lielākā Virszemes TV skatītāju daļa ar automātisko kanālu pārskenēšanu tika galā paši," skaidro Ģ. Bērziņš.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais