Šosvētdien — Tēva diena

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene (JL) aicina svētdien svinēt Tēva dienu un padomāt par ģimenes lomu sabiedrībā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienests.

"Šis ir pirmais gads, kad Latvijā septembra otrā svētdiena tiek atzīmēta kā Tēva diena. Tādēļ aicinu ikvienu padomāt par ģimenes lomu sabiedrībā un parūpēties par to, lai šo dienu visiem tēviem padarītu īpašu," pauž Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja.

Ģimenē un bērnu audzināšanā vienlīdz nozīmīga ir abu vecāku loma, tādēļ skumji ir konstatēt, ka ik gadu aptuveni 40 procenti bērnu dzimst ārlaulībā, atzīmē Circene. "Šajā dienā es gribētu aicināt arī ikvienu tēvu izvērtēt savu ieguldījumu ģimenē un neaizmirst, ka ģimenes locekļiem jūsu atbalsts un klātbūtne nepieciešama ne tikai svētku dienās un svarīgos brīžos. Tēva rūpes par ģimeni un jo īpaši tās mazākajiem locekļiem visvairāk ir vajadzīgas tieši ikdienā," norāda komisijas priekšsēdētāja.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.