Rīgā ieradies vilciens no Kijevas; "airBaltic" veiks lidojumus uz Rīgu no Abu Dabī un Londonas

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Šodien plkst.8.08 Rīgā no Kijevas ieradās vilciens ar Latvijas un Igaunijas valstspiederīgajiem, kuri atgriezīsies mājās no Ukraines, liecina satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) rakstītais mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Informācija Satiksmes ministrijas mājaslapā liecina, ka vilciens no Kijevas izbrauca sestdien plkst.13.20 un Rīgā ieradās šodien plkst.8.08. Savukārt 22.marta plkst.19.40 šis vilciens izbrauks uz Kijevu, kur ieradīsies 23.martā plkst.18.58.

Šorīt ar speciāli norīkotu vilcienu no Kijevas atgriezās 18 Latvijas iedzīvotāji, informē VAS "Latvijas dzelzceļš".

Visi pasažieri parakstījās par obligātu 14 dienu pašizolēšanos, un viņiem uzreiz pēc izkāpšanas bija iespēja veikt pārbaudes saistībā ar iespējamu inficēšanos ar Covid-19.

Vakarā vilciens dosies atpakaļ uz Kijevu, lai mājup nogādātu Ukrainas iedzīvotājus.

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" šodien veiks lidojumus uz Rīgu no Abu Dabī Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) un Londonas Apvienotajā Karalistē, liecina informācija Satiksmes ministrijas mājaslapā.

Svētdien plkst.17.40 plānots reiss Abu Dabī-Rīga, kas Latvijas galvaspilsētā nolaidīsies plkst.22.15. Informācija "airBaltic" mājalsapā liecina, ka biļetes cena šim lidojumam ir 490 eiro.

Tāpat svētdien paredzēti reisi Rīga-Londona un Londona-Rīga. Lidojums Rīgas lidostā tiks uzsākts plkst.9 un Londonā nolaidīsies plkst.9.55, savukārt no Londonas lidmašīna pacelsies plkst.11.55 un Rīgā nolaidīsies plkst.16.40. Informācija "airBaltic" mājaslapā liecina, ka uz lidojumu Londona-Rīga visas biļetes ir izpārdotas.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām, taču nereti tas ir problemātiski, jo pārvietošanās ierobežojumus ir noteikušas citas Eiropas valstis.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.