Nedēļas sākumā naktīs gaidāms -10 grādu sals; brīvdienās gaiss iesils līdz pat +16 grādiem

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Svētdienas rītā visā Latvijā ir sals un skaidras debesis, liecina meteoroloģiskā informācija. Teju visur gaisa temperatūra saullēktā noslīdējusi līdz -4..-7 grādiem, nedaudz siltāks gaiss ir Kurzemes piekrastē, Jūrmalas pusē un Zemgalē pie Rīgas jūras līča.

Svētdien Latvijā saradīsies daudz mākoņu, nav gaidāmi nokrišņi un gaisa mitrums būs zems, prognozē sinoptiķi. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+4 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Rīgā sauli brīžiem aizklās mākoņi un gaiss iesils līdz +3 grādiem. Laikapstākļus nosaka spēcīgs anticiklons. Atmosfēras spiediens 777-780 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Nākamnedēļ Latvijā saglabāsies anticiklona ietekme, tādēļ laiks būs sauss un saule sildīs arvien vairāk, prognozē sinoptiķi.

Nedēļas sākumā laikapstākļus noteiks anticiklona centrs - gaidāms ļoti augsts atmosfēras spiediens, lēns vējš un bezvējš. Naktīs sals pastiprināsies līdz pat -10 grādiem, bet pēcpusdienas jau kļūs mazliet siltākas.

Nedēļas gaitā atmosfēras spiediens nedaudz pazemināsies, brīžiem palielināsies mākoņu daudzums, taču nokrišņi nav gaidāmi un gaiss saglabāsies sauss. Vējš iegriezīsies no dienvidaustrumiem un būs lēns līdz mērens.

Gaisa temperatūra paaugstināsies un nedēļas nogalē, iespējams, sasniegs +13..+16 grādus, vēsāk būs daļā piekrastes, vējam pūšot no jūras. Arī naktis kļūs siltākas, tomēr vietām gaisa temperatūra var noslīdēt grādu zem nulles.

Pieaugs ugunsbīstamība. Ilgtermiņa prognozes norāda uz iespēju, ka vēlāk pavasarī un vasarā sausums un karstums var radīt problēmas arī lauksaimniecībā.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.