Mežaparkā svētdien gaida skrietgribētājus

© Publicitātes foto

Svētdien Baltijas valstu galvaspilsētās notiks dažādu mērogu sporta sacensības. Tā Rīgā būs pirmais Nike Riga Run maratons, Viļņā septīto reizi notiks skrējiens, savukārt Tallinā jau 12. gadu interesenti pulcēsies uz rudens skrējienu.

"Projekts tika izveidots šā gada maija mēnesī, tad arī tika nolemts izveidot kvalitatīvu desmit kilometru skrējienu, un tieši Nike Riga Run būs pasākums, kurš, mūsuprāt, iedrošinās daudzus skrietgribētājus izaicināt sevi jauniem pārbaudījumiem. Tepat Igaunijā tautas masu skrējienā lielākā interese ir tieši par desmit kilometru distanci, un mēs esam pārliecināti, ka arī Latvijā šāda tendece turpināsies. Pasākums tiks organizēts kā sporta svētki, un arī skatītājiem būs ko redzēt," Neatkarīgajai stāsta SIA Vivasport mārketinga un mazumtirdzniecības vadītājs Sandijs Pinkulis.

Skrējiena organizatori uzsver, ka tā mērķis ir izveidot kvalitatīvu skrējienu, kura galvenais uzdevums ir popularizēt skriešanu Latvijā un popularizēt Mežaparku kā lielisku vietu aktīvai atpūtai. Visus gūtos ienākumus no dalības maksām novirzīs labdarībai, īpašai programmai, kas domāta bērnu ar kustības traucējumiem veselības uzlabošanai.

"Labdarības ideja radās pilnīgi spontāni, kas arī mums šķiet kā kaut kas īpašs. Nike kā kompānija jau vairākus gadus organizē īpašas labdarības kampaņas ar mērķi palīdzēt tiem, kuriem visvairāk tas ir nepieciešams. Tas galvenokārt ir vērsts Āfrikas virzienā, kur Nike ziedo naudu cīņā pret AIDS. Tāpēc nolēmām, ka mums ir arī jāizveido lokāla kampaņa ar mērķi palīdzēt bērniem, jo tieši bērni būs tie, no kuriem būs atkarīga Latvija nākotne," piebilst S. Pinkulis.

Kopā ar desmit kilometru skrējiena dalībniekiem distancē aicināti doties arī nūjotāji. Tāpat notiks atsevišķs desmit kilometru skrituļslidošanas brauciens. Interesants solās būt 4x2,5 kilometru Swedbank stafetes skrējiens komandām. Atsevišķi notiks arī bērnu skrējiens. Šajās sacensībās aicina piedalīties visus bērnus, kuru vecums nepārsniedz 12 gadu. Svētdien Mežaparkā pasaules un Eiropas čempions slaloma skeitbordā Jānis Kuzmins mēģinās uzstādīt Ginesa rekordu slaloma skeitborā ar 100 konusiem.

Svarīgākais