Asociācija: Spēļu zālēs noteikti stingri drošības pasākumi

© Nora Krevņeva-Baibakova

Azartspēļu nozare ieviesusi virkni drošības pasākumu, lai nodrošinātu drošību apmeklētājiem un darbiniekiem, informēja Latvijas Spēļu biznesa asociācijā.

Asociācijā informēja, ka nozare ļoti atbildīgi attiecas un pilnībā ievēro noteikumus, kas izvirzīti Covid-19 izplatības ierobežošanai, tostarp visas spēļu zāles darbojas ar saīsinātu darba laiku - no plkst.8 līdz plkst.23. Papildus nodrošināti higiēnas līdzekļi darbiniekiem un klientiem, kuriem tiek lūgts veikt roku dezinfekciju ierodoties zālē.

Tāpat apmeklētāji lūgti ievērot arī vismaz divu metru distanci no citiem spēļu zāles apmeklētājiem un personāla, visās spēļu zālēs pie bāra letes ir atzīmēti norobežojumi.

"Lai pārliecinātos par apmeklētāju veselības stāvokli tiek veikts pastiprināts klientu monitorings un vairākās lokācijās par apmeklētāja iespējami paaugstinātu ķermeņa temperatūru ir iespēja pārliecināties ar bezkontakta/infrasarkano staru termometru. Ja tiek manīts apmeklētājs ar redzamiem saslimšanas simptomiem - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus un apgrūtināta elpošana - rūpēs par apmeklētāju un darbinieku veselību spēļu zāles personāls jau pie ieejas lūdz, lai klients nekavējoties pamet spēļu zāles telpas," informēja asociācijas prezidents Arnis Vērzemnieks.

Pēc viņa teiktā, papildus ierastajām telpu, aparātu dezinfekcijas un vēdināšanas prasībām, pastiprināti tiek veikti dezinfekcijas pasākumi - pēc katra spēļu zāles apmeklētāja tiek veikta azartspēļu aparāta un virsmu dezinfekcija, vismaz reizi divās stundās tiek veikta izlietņu un krānu, kā arī bāra letes virsmasdezinfekcija ar atbilstošiem dezinfekcijas līdzekļiem.

Kā ziņots, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien, 14.martā pieņemts lēmums valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā, kas šobrīd noteikts līdz 14.aprīlim, neatkarīgi no apmeklētāju skaita aizliegt visus sabiedrībai publiski pieejamus svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumus, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēmusi ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Papildus Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija pieņēma lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita.