Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju pierobežā, Apē slēgts bērnudārzs

© SCANPIX NORWAY/SCANPIX/LETA

No šodienas audzēkņu apmeklējumam slēgta Apes pirmsskolas izglītības iestāde "Vāverīte", liecina vakar Apes novada domes Finanšu un tautsaimniecības komitejā pieņemtais lēmums.

Bērnudārzs slēgts līdz 14.aprīlim vai līdz nākamā rīkojuma izdošanai vai lēmuma pieņemšanai atbilstoši situācijai.

Pašvaldība skaidro, ka šāds lēmums tika pieņemts, ņemot vērā Apes novada iedzīvotāju nodarbinātību Igaunijas uzņēmumos un epidemioloģisko situāciju Igaunijas pierobežas pašvaldībās.

Par pieņemto lēmumu dome informēja arī Izglītības un zinātnes ministriju.

Apes novada dome aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem pret sevi un citiem un vērš uzmanību par pienākumiem personām, kuras atgriežas no Covid-19 skartajām valstīm. Iedzīvotājiem 14 dienas pēc atgriešanās Latvijā jānovēro savs veselības stāvoklis un divas reizes dienā - no rīta un vakarā - jāizmēra ķermeņa temperatūra.

Jāzvana uz 8303, ja parādās viegli saslimšanas simptomi, lai pieteiktos Covid-19 analīžu veikšanai. Uz 113 jāzvana, ja simptomi ir smagi - ļoti augsta temperatūra, elpas trūkums.

Pašvaldība atgādina iedzīvotājiem obligāti veikt pašizolēšanos dzīvesvietā jeb mājas karantīnā un būt pieejamiem saziņai un sadarbībai ar ģimenes ārstu un citām ārstniecības personām. Iedzīvotāji nedrīkst pakļaut citas personas inficēšanās riskam. Jācenšas samazināt tiešus kontaktus ar citiem cilvēkiem, kas nozīmē neuzņemt viesus, neapmeklēt publiskas vietas, institūcijas, nedoties privātās vizītēs.

Iedzīvotājiem ir jāuzturas dzīvesvietā, nedrīkst doties uz darbu, sabiedriskām vietām, vietām, kur uzturas liels skaits cilvēku, iespēju robežās iedzīvotāji aicināti neizmantot sabiedrisko transportu, norāda pašvaldībā.

Apes novada dome aicina sekot līdzi oficiālajai informācijai Ministru kabineta tīmekļa vietnē "http://www.mk.gov.lv" un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) tīmekļa vietnē "http://www.spkc.gov.lv".

Kā vēstīts, līdz piektdienai Covid-19 apstiprināts vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits Latvijā sasniedzis 86. Savukārt Igaunijā līdz ceturtdienai diagnosticēto inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu kopš trešdienas pieaudzis par deviņiem, sasniedzot 267.

No piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais