Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bērnudārzā Ozolniekos nosaka pašizolāciju vienas grupas bērniem un pedagogiem

© Pixabay

Ozolnieku pirmsskolas izglītības iestādes "Zīlīte" vienas grupas bērniem un pedagogiem noteikta pašizolācija, jo viena bērna ģimenes loceklim apstiprināta saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto Covid-19, apstiprināja iestādes vadītāja Laura Klegere-Dortāne.

Viņa klāstīja, ka bērns iestādi apmeklējis dažas dienas pagājušās nedēļas vidū, taču šīs nedēļas sākumā saņemta informācija, ka kādam no bērna ģimenes locekļiem apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Klegere-Dortāne uzsvēra, ka bērns apmeklējis iestādi, vēl pirms bija noteikti ierobežojumi, turklāt arī ģimenes loceklis apmeklējis valsti, kas konkrētajā brīdī nav bijusi noteikta kā Covid-19 skarta.

"Zīlītes" vadītāja pastāstīja, ka pašizolācijā pašlaik ir gan bērni, gan pedagogi. Kopumā grupā ir 18 bērni, taču pašizolācijā ir mazāk, jo ne visi apmeklējuši iestādi dienās, kad bērnudārzā bijis minētais bērns.

Arī kopējais bērnudārza apmeklējums ir ievērojami krities, un šodien dežūrgrupā ir bijuši vien astoņi bērni, lai gan iestādē ir 243 audzēkņi.

Kā ziņots, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Papildus sestdien notikušajā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē ir nolemts, ka no šī gada 16.marta pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene pēdējo 14 dienu periodā nav bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai viņu kontaktpersonām, kā arī, ka vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.