Latvijas studenti iesaistījušies Covid-19 ierobežošanas pasākumos

© Pixabay

Šodien 12 Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes (LU MF) studenti atbilstoši savai kvalifikācijai un zināšanām profesionālu veselības aprūpes speciālistu vadībā brīvprātīgi iesaistījušies koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanas pasākumos.

Kā aģentūru LETA informēja LU, studenti, ievērojot visus nepieciešamos drošības pasākumus, piedalīsies pacientu plūsmu organizēšanā, pacientu šķirošanā, paraugu ņemšanā, kā arī veiks citas atbalsta funkcijas atbilstoši ārstniecības iestāžu vajadzībām.

Šobrīd brīvprātīgie palīdzību sniedz gan Latvijas Infektoloģijas centrā, gan Covid-19 analīžu mobilajā pieņemšanas punktā pie Biķernieku trases.

Gatavību iesaistīties pauduši arī citi MF studējošie.

Arī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas departamenta direktors Edijs Šauers aģentūru LETA informēja, ka tāpat kā LU arī RSU medicīnas studenti ir atsaukušies un paši izteikuši gatavību iesaistīties Covid-19 ierobežošanas pasākumos.

Tāpat RSU studenti aktīvi piedalās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) organizētajos pasākumos, lai atbalstītu dienestu brīdī, kad valstī ir ārkārtas stāvoklis. "Tā ir visā pasaulē ierasta prakse, kad medicīnas studenti izrāda gatavību palīdzēt kritiskos brīžos," pauda Šauers, uzsverot, ka tā ir arī papildu iespēja apgūt praktiskās iemaņas.

Arī daudzi RSU docētāji, kuri strādā par ārstiem, šobrīd ir aktīvi iesaistījušies nepieciešamajos pasākumos. Šauers atzīmēja, ka RSU atbalsta sociāli atbildīgu rīcību visas sabiedrības kopējās drošības un veselības vārdā.

NMPD iepriekš bija informējis, ka studenti pamatā tiek nodarbināti mobilo analīžu punktos, kas tika izveidoti, lai pie pieaugošā izmeklējamo pacientu skaita būtiski nepagarinātos gaidīšanas laiks uz laboratorisko izmeklējumu veikšanu aizdomu gadījumos par saslimšanu ar Covid-19. Darbu šajos punktos nodrošina NMPD darbinieki, kā arī topošie mediķi - Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes medicīnas fakultātes pēdējo kursu studenti, kuri šim darbam pieteikušies brīvprātīgi.

Kā ziņots, pēdējās diennakts laikā ir salīdzinoši strauji palielinājies Latvijā reģistrēto saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits, un kopumā ir 60 apstiprināti saslimstības gadījumi. Ļoti būtiski ir palielinājies arī noņemto analīžu skaits.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.