Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Ērtāk un drošāk: visos vilcienos ieviesti bezskaidras naudas norēķini

© Pixabay

No šodienas, 17.marta, visos AS "Pasažieru vilciens" reisos ir pieejami bezskaidras naudas norēķini. Tādējādi tiek gan paplašinātas braukšanas biļešu iegādes iespējas, pērkot vilciena biļeti pie konduktora kontroliera, gan mazināta saskarsme ar skaidru naudu un cilvēkkontakts.

Līdz šim AS "Pasažieru vilciens" rīcībā bija 40 bankas karšu termināļi, un ar maksājumu karti biļeti bija iespēja nopirkt tikai dīzeļvilcienos. Šobrīd ir iegādātas vēl 75 iekārtas, kas ļaus turpmāk šādu iespēju piedāvāt arī elektrovilcienu pasažieriem.

Jāatzīmē, ka uzņēmums šobrīd veic virkni profilaktisko pasākumu koronavīrusa izplatības ierobežošanai, un norēķini ar maksājumu karti, izmantojot bezkontakta funkcionalitāti, ir viens no veidiem, kā mazināt mūsu pasažieru un darbinieku saskarsmi ar skaidru naudu un cilvēkkontaktu. Papildus tam mūsu konduktori kontrolieri uz noteiktu laiku biļešu kontroles veikšanai neņem biļeti rokās un neveic atzīmi par tās pārbaudi, tā vietā biļetes kontrole notiek tikai ar vizuālu datu pārbaudi.

Tāpat, lai mazinātu saskarsmi ar naudu, aicinām drukātas biļetes vietā iegādāties e-biļeti un saņemt atlaidi 5 vai 10% apmērā. Tomēr, ja apmeklējat biļešu kasi, aicinām pasažierus ievērot distanci starp rindā stāvošajiem, lai mazinātu iespējamo inficēšanās risku.

Uzņēmums ir dibināts 2001.gada 2.novembrī. Akciju sabiedrība Pasažieru vilciens ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā. AS Pasažieru vilciens ir patstāvīgs valsts īpašumā esošs uzņēmums. Eirobarometrs 2018.gada iedzīvotāju aptauja liecina, ka Pasažieru vilciens precizitāte un uzticamība ir augstākā Eiropā.