Iespējams, sūdzības par Olaines rupjajiem šoferiem ir viltotas

Olaines novada dome, tāpat kā Neatkarīgā un vairāki citi mediji, trešdien saņēma vēstuli no kādas Jaunolaines iedzīvotājas, kura sūdzējās par rupju autovadītāju attieksmi pret skolēniem, kuri izsēdināti no mikroautobusa.

Tomēr pastāv aizdomas, ka sūdzības autors nav reāla persona, jo arī pērn tādas dome saņēmusi, taču nav varējusi atrast nevienu reālu cilvēku ar tādu vārdu, kas dzīvotu Olainē vai vispār Latvijā. Taču, kā noskaidroja Neatkarīgā, problēmas ar skolēnu vešanu un mikroautobusiem pastāv, neatkarīgi no tā, cik īsts būtu sūdzību autora vārds.

Persona ar vārdu Zenta Kurpniece vēstulē raksta, ka otrdien satiksmes autobusā, kas kursē no Olaines uz Rīgu caur Jaunolaini, autovadītājs nav ielaidis skolēnus, kā arī kādu sestās klases meiteni apsaucis rupjiem un neķītriem vārdiem. Olaines un Jaunolaines skolēni tiek nodrošināti ar bezmaksas mēneša biļetēm. "Mūsu ģimene dzīvo Jaunolainē, bet manas divas meitas mācās Olainē. Vecākā meita šogad beigs vidusskolu, bet jaunākā meita mācās 6. klasē. Viņa katru dienu pulksten 12 vai pulksten 12.30 izmanto autobusu, kas no Olaines brauc uz Jaunolaini," rakstīja Zenta. Otrdien esot noticis kaut kas ārkārtējs. "Meita iekāpa autobusā, uzrādīja šoferim braukšanas karti, bet viņš sāka kliegt, ka ar viņas kartīti varot tikai "noslaucīt dir.."," raksta sieviete, "meita centās iebilst, ka iepriekšējos gadus viņa esot braukusi ar skolēnu mēneša biļeti, un tad šoferis viņai piedāvājis "pasū...". Meitene izkāpusi no autobusa, bet paspējusi atcerēties autobusa numuru.

Olaines novada domes speciāliste Nataļja Tropkina Neatkarīgajai pastāstīja, ka pašvaldība patiešām nodrošina savu skolu bērniem bezmaksas braukšanu un konkursā par skolēnu pārvadājumiem uzvarējusi firma Rīgas Taksometru parks (RTP) – šajos mikroautobusos, kuri kursē caur Jaunolaini, bērni drīkst braukt ar skolu izdotajām kartēm. Problēma slēpjas apstāklī, ka Olainē darbojas vēl cita transporta firma Maxitaxi, arī mikroautobusi, kuri, lai dabūtu pasažierus, piebrauc dažas minūtes pirms RTP autobusiem. Tajos nevienu neuzņem bez maksas, tāpēc dome, pirmkārt, aicina skolēnus, invalīdus, pensionārus izmantot RTP autobusus. Neatkarīgā noskaidroja, ka numurs, par ko minēts vēstulē, nav RTP busiņš, tātad, iespējams, otras firmas.

Lai noskaidrotu, cik patiesa ir sūdzībā minētā informācija, novada dome centusies uzmeklēt vēstules autori Zentu, taču tas nav izdevies. Sūdzības par mikroautobusu šoferu rupjību un to, ka viņi nedod nevienam biļetes, dome saņēmusi jau pērn, taču tad nav izdevies atrast nevienu konkrētu personu, pat policijai – ne, noskaidrojies tikai, ka šādas personas pat nav Iedzīvotāju reģistrā.

Tajā pašā laikā sarakstē ar Neatkarīgo Zenta turpina apgalvot, ka viņa ir Jaunolaines iedzīvotāja, bet nav pagastā deklarējusies, tāpēc, iespējams, par viņu neesot datu. Savu tālruņa numuru sieviete gan neatklāj. Pastāv bažas, ka šādas sūdzības varētu rakstīt viena mikroautobusa firma par otru – jo notiek cīniņš par vietu "zem saules".

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais