Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Saslimšana ar Covid-19 apstiprināta Piņķu bērnudārzā; kopā Latvijā jau 60 saslimušie [papildināts]

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) šodien ir saņēmis informāciju saslimšanu ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Piņķu bērnudārzā "Saimīte".

Tāpat SPKC informēja, ka šodien centrs saņēmis informāciju par vēl 11 saslimšanas ar Covid-19 gadījumiem Latvijā. Līdz ar to Latvijā kopumā ir 60 apstiprināti saslimstības gadījumi.

SPKC epidemiologi šodien saņēmuši informāciju par bērnu, kas saslimis ar COVID-19. Ir sniegtas rekomendācijas Piņķu bērnudārza vadībai "Saimīte", kuru apmeklēja bērns. Centrs lūdzis Piņķu pašvaldībai bērnudārzu slēgt un veikt visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Bērns, kad parādījās saslimšanas simptomi, bērnudārzu neapmeklēja. Tiek noteiktas tuvās kontaktpersonas ar kurām sazināsies SPKC epidemiologi un sniegs rekomendācijas turpmākai rīcībai.

Arī bērnudārza vadītāja Inga Erdmane-Hermane aģentūrai LETA skaidroja, ka bērns pēdējo reizi bijis dārziņā 12.martā un kā zināms no 13.marta, lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi bija jāiesniedz vecāku apliecinājums.

Tāpat viņai nav zināms kā bērns saslimis, vai kurā valstī bijis. Erdmane-Hermane tik šodien no SPKC to uzzinājusi un ar šodienu dārziņā jau noteikta karantīna.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs preses konferencē informēja, ka saslimšanas dienā bērns pirmsskolā nav bijis, tomēr līdz tam bija apmeklējis bērnudārzu. Pēc viņa paustā, bērns slimo jau ilgāk nekā nedēļu, un gan viņš, gan viņa vecāki bijuši ārzemēs, taču ne augstākā riska valstīs.

Centrā uzsākta epidemioloģiskā izmeklēšana - SPKC sazinājās ar bērnudārza vadību un noskaidroja tuvākās kontaktpersonas. Informēti esot arī ģimenes ārsti.

Perevoščikovs skaidroja, ka visiem Covid-19 konstatētajiem gadījumiem ir identificējama epidemioloģiskā saikne un līdz šim vīrusa vietēja cirkulācija nav konstatēta.

Kā ziņots, šodien plkst.15 mediķi preses konferencē sniegs aktuālāko informāciju saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, aģentūru LETA informēja SPKC.

Pasākums notiks SPKC galvenajā ēkā, Duntes ielā 22, K-5. Uz mediju jautājumiem atbildēs Perevoščikovs un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule.

No piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.