Par krāpšanu aizturētas trīs VUGD amatpersonas

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis trīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas par iespējamu krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā, noskaidroja IDB.

IDB aizturējis Kurzemes reģiona daļas komandieri, posteņa komandieri un ugunsdzēsēju-glābēju.

Biroja rīcībā esošie fakti norāda uz ilgā laika periodā veiktām darbībām saistībā ar darba laika uzskaiti nolūkā saņemt nepamatotu darba samaksu.

Personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu.

LETA jau rakstīja, ka IDB arī pagājušā gadā citos kriminālprocesos par dažādiem noziegumiem aizturējis vairākas VUGD amatpersonas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.