Dzīvnieku draugi nosoda lapsas nokrāsošanu ar ceļa marķējumu

Dzīvnieku aizstāvju vidū sašutumu izraisījusi cilvēku neētiskā rīcība, kad, veidojot šosejas Rīga-Jelgava horizontālo marķējumu, ar baltās krāsas līniju pārkrāsota arī beigta lapsa.

Kā aģentūrai LETA pauda patversmes "Dzīvnieku draugs" direktore un Latvijas Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes priekšsēdētāja Solvita Vība, šādu rīcību nosoda ne tikai dzīvnieku aizstāvji, bet arī cilvēki, kuri ar šo jomu nenodarbojas profesionāli.

"Pirmkārt jau, manuprāt, katra cilvēka pienākums būtu gadījumā, ja brauc pa šoseju un redz nobrauktu dzīvnieku, apstāties un nolikt to ceļa malā. Tas ir pirmais, kas katram normālam šoferim un sevis cienošam cilvēkam ir jādara. Es domāju, ka šajā gadījumā nav nekādu ne materiālu, juridisku, ne arī ētisku argumentu šādai cilvēku rīcībai," sacīja Vība.

Neizpratni izraisa cilvēka rīcība, kurš, veicot savus darbus, nav pacenties dzīvnieku nolikt ceļa malā. Tāpat maz ir ticams, ka šis dzīvnieks iepriekš nebija redzams, sašutumu pauda dzīvnieku aizstāve.

Jau ziņots, ka šoferu sašutumu un "Latvijas valsts ceļu" (LVC) nosodījumu vakar izpelnījies uzņēmums, kuram uzticēts uz ceļiem atjaunot horizontālo marķējumu, jo uz Jelgavas apvedceļa baltā līnija uzvilkta pāri kādai nobrauktai lapsai.

Horizontālo ceļa krāsojumu konkrētajā ceļa posmā veicis uzņēmums "A.C.B.", kura darbiniekiem tad arī tikšot likts "sastrādāto" izlabot.

LVC Jelgavas nodaļas vadītājs Jānis Lange skaidroja, ka viņa kā darbu pasūtītāja praksē šāds gadījums esot pirmo reizi un viņš nekādi nevarot komentēt, kā varēja gadīties, ka līniju krāsojuma atjaunotāji neredzēja beigto lapsu.

Kā portālā "zz.lv" atzinis uzņēmuma "A.C.B." darbu vadītājs Andris Vanags, šādi gadījumi viņa praksē esot diezgan bieži. Krāsojamā tehnika līniju vilkšanas laikā neesot apstādināma, tādēļ pēc tam darbinieki nokrāsoto posmu apskatot vēlreiz un labojot defektus.

Svarīgākais