Zīle: nebūs pareizi, ja ierēdņi nevarēs saņemt vairāk par premjeru vai prezidentu [papildināts]

© Andrejs Strokins, f64

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/ LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle šodien televīzijas kanālam LNT atzina - nav pieļaujams, ka par augstāko algu valsts pārvaldē tiek noteikta premjera vai prezidenta alga.

Kā zināms, Finanšu ministrija šodien rosināja lemt arī par vienoto atalgojuma sistēmu. Ministrijas piedāvājums paredz, ka augstākais atalgojums valsts pārvaldē turpmāk varēs būt vai nu prezidentam vai premjeram. Ministrija ierosina divus iespējamos variantus augstākajam atalgojumam - vai nu prezidenta alga, kas sasniedz 2208 latus, vai premjera atalgojums, kas ir 1908 lati.

Valdība šodien konceptuāli atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto likumprojektu par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu, tomēr diskusijas par šo jautājumu turpināsies vēl nākamnedēļ.

"Mani ļoti uztrauc un nepatīk, ka valsts pārvaldē neviens nedrīkst pelnīt vairāk kā valsts prezidents vai premjers. Tas ir tikai autokrātisku valstu paraugs. Ir taču augstu kvalifikāciju prasoši, bieži vien pat starptautiskas zināšanas prasoši amati. Mēs riskējam šos cilvēkus pazaudēt, un zaudēsim arī kvalitāti," norāda R. Zīle.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.