Šorīt Kurzemē vietām apledo autoceļi; autovadītājiem jābūt piesardzīgiem

© Kaspars Krafts/F64

 Šorīt Kurzemē vietām apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja uzņēmumā "Latvijas valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Liepājas šosejas posmā no Skrundas līdz Liepājai, uz Ventspils šosejas posmā no Usmas līdz Ventspilij, kā arī uz Liepājas-Rucavas šosejas visā tās garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Liepājas un Ventspils apkārtnē.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 16 AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Kā norāda ceļu uzturētāji, autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Latvijā

Ir jānovērš netaisnība darba stāža aprēķinā māmiņām, kuras laikā no 1990. gada līdz 1995. gadam nestrādāja, bet audzināja bērnus līdz astoņu gadu vecumam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda opozīcijas Saeimas deputāts Uģis Mitrevics (NA).