Pusdienām sabiedriskajās ēdināšanas iestādēs tērētās naudas summas Latvijā šogad sasniegušas vēsturiski augstāko līmeni, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.
Šogad janvārī iedzīvotājiem tika lūgts atbildēt, cik lielu naudas summu viņi vidēji tērē vienām pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs.
Saskaņā ar aptaujas rezultātiem 2020.gada janvārī vidējās vienu pusdienu izmaksas iedzīvotāju vidū sasniedza 5,76 eiro, kas ir par 0,53 eiro vairāk nekā pirms gada. Tādējādi šogad janvārī ir sasniegts vēsturiski augstākais rādītājs novērojumu vēsturē.
Pēdējo četru gadu laikā tēriņi par vienām pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs ir strauji kāpuši, palielinoties par 1,19 eiro.
Zemākās vienu pusdienu sabiedriskās ēdināšanas iestādēs izmaksas fiksētas 2006.gadā, kad par vienu maltīti vidēji ticis maksāts 3,33 eiro. Vienu pusdienu izmaksas sarukušas arī pēc ekonomiskās krīzes, 2010.gadā vidējam rādītājam noslīdot zem četriem eiro - līdz 3,98 eiro.