Apzina personas, kuras, iespējams, bijušas kontaktā ar otru "Covid-19" pacientu no Igaunijas

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) apzina personas, kas varētu būt nonākušas kontaktā ar otro Igaunijā konstatēto jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" pacientu, kurš pirms iebraukšanas Igaunijā no Itālijas pilsētas Bergamo ieceļojis Rīgā, informē SPKC.

Pacients Rīgā ielidojis sestdien, 29.februārī, un pēc tam ar savu automašīnu devies uz Igauniju.

SPKC ir saņēmis informāciju no Igaunijas kolēģiem par kaimiņzemē konstatēto otro apstiprināto "Covid-19" saslimšanas gadījumu.

Pēc centram sniegtajām ziņām, ceļojuma laikā pasažierim nebija infekcijas slimības pazīmes, līdz ar to citu pasažieru inficēšanās risks esot niecīgs. Tomēr SPKC ir sācis epidemioloģisko izmeklēšanu, un epidemiologi sazināsies ar īpašā riska kontaktpersonām, kas sasirgušajam sēdēja vistuvāk.

Šodien plkst.15 speciālisti preses konferencē sniegs aktuālo informāciju par šo gadījumu. Pasākumā piedalīsies Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Kā ziņots, Igaunijā otrdien apstiprināts otrs saslimšanas gadījums ar "Covid-19", saslimušais cilvēks sestdien ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Itālijas pilsētas Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju.

Saslimušajam ir viegli simptomi, viņš ārstējas mājās, paziņoja Veselības departamenta preses dienests.

Veselības departaments nosaka personas, ar kurām saslimušais kontaktējies, sazinās ar viņiem un sniedz rekomendācijas. Ar viņu tuvā kontaktā esošo cilvēku veselība tiek aktīvi kontrolēta un viņiem 14 dienas būs jāpaliek mājās.

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā tika apstiprināts 27.februāra rītā, ar "Covid-19" saslimušais Irānas pilsonis bija ceļojis caur Rīgu.

Latvijā līdz šim konstatēts viens saslimšanas gadījums ar "Covid-19", un paciente jau ir izrakstīta no slimnīcas.

Svarīgākais