Rīgas lidosta aizbildnei samaksā kompensāciju

Aizbildne Inta Brālēna, kuru ar audžudēlu Uldi šovasar lidostā nepiereģistrēja lidojumam uz Tenerifi un ģimene lidostas darbinieku neprofesionalitātes dēļ zaudēja ilgi plānoto atvaļinājumu, beidzot saņēmusi atbildi no lidostas Rīga un kompensāciju par radītajiem zaudējumiem.

"Šāgada 23. jūlijā nokļuvu nepatīkamā situācijā, kad man ar bērnu nepamatoti lidostā Rīga atteica reģistrāciju uz Tenerifi. Es zaudēju naudu, atvaļinājumu, neko nevarēju panākt. Sarakstīju sūdzības visiem iespējamiem adresātiem, lidostas amatpersonas nereaģēja," Neatkarīgajai saka Inta Brālēna, "tikai iesaistoties laikrakstam, lidosta atbildēja un sāka risināt jautājumu." Tagad ar lidostu ir noslēgta vienošanās un ģimenei samaksāta kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu un zaudēto ceļojumu.

Neatkarīgā rakstīja, ka lidostā, reģistrējoties lidojumam, lidostas darbinieki Intas kundzi un viņas aizbildnībā esošo zēnu Uldi lidojumam nereģistrēja, un lidmašīna aizlidoja bez viņiem. Aizbildnei nepamatoti tika pieprasīts uzrādīt bērna dzimšanas apliecību, lai gan saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, izbraucot no valsts bērnam bārenim kopā ar savu aizbildni, jāuzrāda abu pases un tiesas lēmums par aizbildnības nodibināšanu. I. Brālēna pauda dziļu sarūgtinājumu, jo abiem, īpaši puisēnam, ceļojums bija ilgi gaidīts – zēns bija uzrādījis labus rezultātus sportā, un ceļojums bija kā dāvana par to. Puisēns, kurš zaudējis abus vecākus, ļoti pārdzīvoja notikušo, taču ģimene varēs izplānot jaunu braucienu skolas brīvdienās.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais