Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Patria un Unitruck nodibina kopuzņēmumu Defence Partnership Latvia

© Oksana Džadana/F64

Somijas militārās rūpniecības uzņēmums Patria un Latvijas auto un industriālās tehnikas apkopes uzņēmums SIA Unitruck ir nodibinājuši kopuzņēmumu SIA Defence Partnership Latvia. Jaunais uzņēmums, kura īpašnieki ir Patria Latvia SIA (70%) un SIA Unitruck (30%), atrodas Cēsīs un tā mērķis ir sniegt pakalpojumus Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS). Uzņēmumā tiek plānots veikt militārās tehnikas apkopi un remontu, kaujas tehnikas sistēmu integrāciju, kā arī piedāvāt bruņotajiem spēkiem militārā nodrošinājuma pakalpojumus. Kopuzņēmuma dibinātāji uzskata, ka Defence Partnership Latvia varētu kļūt par Latvijas aizsardzības mobilizācijas sistēmas sastāvdaļu un sniegt ievērojamu atbalstu visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas veidošanā.

“SIA Defence Partnership Latvia nodibināšana ir daļa no Patria stratēģijas, kas paredz paplašināt mūsu uzņēmuma starptautisko biznesu militārās tehnikas apkopju un dzīves cikla pagarināšanas jomā. Kopuzņēmums ir mūsu ilgtermiņa ieguldījums Latvijas Nacionālo bruņotos spēku atbalstam. Ja Latvija izlems iegādāties Patria 6 x 6 transportlīdzekļu platformu, mēs ticam, ka Defence Partnership Latvia kļūs par nozīmīgu militārās tehnikas apkopes pakalpojumu sniedzēju un rezerves daļu piegādātāju, tādejādi nodrošinot transportlīdzekļu ilgtermiņa uzturēšanu,” saka Jukka Holkeri, Patria Starptautisko partnerību atbalsta biznesa vienības vadītājs.

Kā iepriekš ziņots, š.g. 29. janvārī Latvijas un Somijas aizsardzības ministri parakstīja tehnisko vienošanos par savu bruņoto spēku mobilitātes uzlabošanu, izstrādājot jaunu bruņumašīnu sistēmu, kas būs balstīta uz Somijas uzņēmuma Patria ražoto 6 x 6 transportlīdzekļu bāzes.

Par Patria

Patria ir starptautisks aizsardzības, drošības un aviācijas dzīves cikla atbalsta pakalpojumu un tehnoloģiju risinājumu sniedzējs. Patria saviem aviācijas un militārās nozares klientiem nodrošina aprīkojuma pieejamību, pastāvīgu veiktspējas attīstību, kā arī piemērotus izlūkošanas, novērošanas un vadības sistēmas produktus un pakalpojumus.

Patria strādā 3000 darbinieki. Uzņēmums pieder Somijas valstij (50,1%) un Norvēģijas Kongsberg Defense & Aerospace AS (49,9%). Patria īpašumā ir arī 50% Norvēģijas aviācijas un aizsardzības industrijas uzņēmuma Nammo daļas, un kopā šie trīs uzņēmumi veido vadošo aizsardzības partnerību ziemeļvalstīs.


SIA Unitruck kravas automašīnu, piekabju, mežsaimniecības un rūpniecisko iekārtu remonta un tehniskās apkopes biznesā darbojas kopš 2004. gada un nodrošina motoru, pārnesumkārbu, hidraulisko, pneimatisko un elektrisko sistēmu diagnostikas un remonta pakalpojumus, kā arī veic kravas automašīnu pārbūvi un aprīkošanu ar dažādiem agregātiem.