Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas austrumos spēcīgi snieg; izsludina oranžā līmeņa brīdinājumu

© F64

Ceturtdienas rītā daudzviet Latgalē un Vidzemes austrumos intensīvi snieg, lietus un sniegs ir arī daudzviet Kurzemē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra +1..-2 grādi, piekrastē vietām +3 grādi. Ceļi slideni galvenokārt valsts austrumu un rietumu novados.

Vējš pārsvarā lēns un pūš no dažādiem virzieniem.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu.

Ceturtdien Latvijas galējos austrumu un ziemeļaustrumu novados gaidāma intensīva snigšana - biezākā sniega sega veidosies Krievijas pierobežā Latgalē, kā arī Alūksnes pusē, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts austrumos izsludinājis oranžā līmeņa brīdinājumu, sniega sega vietām var sasniegt 16 centimetru biezumu. Latgales dienvidaustrumos snigšana mitēsies dienas vidū, valsts ziemeļaustrumos - vakarā.

Cita nokrišņu zona ceturtdien saglabāsies Kurzemē un izpletīsies uz austrumiem, skarot Zemgali un Rīgas pusi. Debesis pārsvarā segs mākoņi, saulainākā diena gaidāma Vidzemes dienvidrietumos, Sēlijā un Daugavpils pusē.

Pūtīs lēns līdz mērens vējš no dažādiem virzieniem, Kurzemes piekrastē uz dienvidiem no Liepājas gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+5 grādiem, Vidzemes ziemeļos tā noslīdēs līdz -1 grādam.

Rīgā uzspīdēs saule, pēcpusdienā un vakarā gaidāms lietus un sniegs, pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +4 grādiem.