Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

NMPD skaidro, kāpēc uz ielas redzēti mediķi aizsargtērpos

© facebook.com/ NMPD

Lai gan jau iepriekš speciālisti informējuši, ka piesardzības pasākumu dēļ pie pacientiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar koronavīrusu "Covid-19" dosies mediķi aizsargtērpos, joprojām cilvēki nebeidz jautāt, vai situācija tiešām ir tik nopietna. Šodien kārtējo reizi par situāciju, kad mediķi redzēti aizsargtērpos snieguši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvji.

NMPD pārstāvji kārtējo reizi var nomierināt iedzīvotājus, jo līdz šim jaunā koronavīrusa "Covid-19" gadījums Latvijā nav reģistrēts.

"Tomēr, ievērojot piesardzības pasākumus, situācijās, kad pie mums vēršas pacients ar gripai līdzīgiem simptomiem un pēdējo 14 dienu laikā ir atgriezies no Ķīnas, Dienvidkorejas, Itālijas Lombardijas un Veneto reģiona vai Irānas, mūsu rīcība ir sekojoša:

  • brigāde izsaukumā ierodas individuālajos aizsardzības līdzekļos, kā to iesaka Pasaules veselības organizācijas rekomendācijas. Tie ir preventīvie pasākumi mūsu kopējai veselības aizsardzībai, ja gadījumā slimnīcā veiktās analīzes apstiprinātu saslimšanu ar COVID-2019.
  • šādus pacientus nogādājam uz Latvijas infektoloģijas centru, kur veic analīzes un 6 stundu laikā var noteikt, vai pacients ir vai nav inficējies ar jauno koronavīrusu.

"Pirmdien šādi pārvedām četrus pacientus, vakardien - deviņus. Visiem rezultāts negatīvs," informē mediķi.

Tāpat NMPD publicējis foto, kurā redzamas brigādes no Rīgas reģionālā centra brigāžu atbalsta centra "Krasts".

Jau vēstīts, ka portāls "liepājniekiem.lv" trešdienas vakarā vēstīja par kādu satrauktu iedzīvotāju foto, kas tapis Grobiņas pusē. Arī tajā redzams NMPD pārstāvis aizsargtērpā. Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša apstiprina, ka šodien saņemts izsaukums uz Liepāju par iespējamo pacientu ar koronavīrusa pazīmēm.