Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Nacionālā apvienība vēlas, lai aptur satiksmi starp Latviju un koronavīrusa reģioniem Itālijā

© EPA/SCANPIX/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) rosina apsvērt iespēju apturēt satiksmi starp Latviju un koronavīrusa skartajiem Itālijas reģioniem, šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja partijas pārstāvji.

Politiskais spēks koalīcijas partiju sanāksmē rosinājis pārrunāt jautājumu par koronavīrusa izplatību Itālijā. Lai arī iepriekš minētā vīrusa izplatība tikusi konstatēta zemēs, ar kurām Latvijai nav tiešas satiksmes, patlaban vīruss izplatās Eiropas Savienības valstī, ar kuru Latvijai ir ikdienas satiksme.

VL-TB/LNNK ieskatā satiksme ar pilsētām Itālijā, kuras skārusi vīrusa izplatība, būtu jāaptur, tāpat nosakot monitoringu pār cilvēkiem, kuri pēdējās nedēļās ir ieceļojuši Latvijā no minētās valsts.

"Ceram sagaidīt pietiekami aktīvu rīcību, jo vīrusa izplatība Eiropā var notikt ļoti strauji, ņemot vērā iedzīvotāju kustības paradumus," teica partijas valdes loceklis Jānis Dombrava.

Priekšlikums paredz ierobežot aviosatiksmi ar Bergamo un Milānas lidostu.

"Vairākas valstis pieņēmušas lēmumu slēgt savas pilsētas. Tas vien norāda uz situācijas nopietnību," pauda Dombrava.

Kā ziņots, Itālijā ar jauno koronavīrusu "Covid-19" inficējušies jau vairāk nekā 200 cilvēki un pieci cilvēki ir miruši, pirmdien paziņojušas Itālijas varasiestādes.

Pagājušajā nedēļā vīruss uzliesmoja Lombardijas un Veneto reģionos, Itālijas ziemeļos. Inficēšanās gadījumi konstatēti arī kaimiņu reģionos Pjemontā un Emīlijā-Romanjā.

Latvijas Veselības ministrija (VM) no šodienas par koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, uz kurām attiecināti īpaši pasākumi tiek noteikusi Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, kā arī Itālijas Lombardijas un Veneto apgabalus.

Speciālisti iesaka izvērtēt ceļojuma nepieciešamību uz minētajām koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, kā arī ceļojuma laikā ievērot vispārējos profilakses pasākumus un sekot līdzi vietējo varas iestāžu norādījumiem.

Ceļotājiem, kuri atgriežas no šīm vietām, jānovēro sava veselība turpmākās 14 dienas. Parādoties saslimšanas simptomiem, piemēram, paaugstinātai ķermeņa temperatūrai, klepum, rīkles iekaisumam un apgrūtinātai elpošanai, VM iesaka ierobežot kontaktus ar ģimenes locekļiem un citām personām, nekavējoties zvanīt 113 un informēt ārstniecības personas par simptomiem un ceļojumu uz koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām.