Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Gatavojoties spēcīgajam vējam, "Sadales tīkls" paaugstinājis personāla gatavību

© F64 Photo Agency

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka šodien, 22. februārī, Latviju šķērsos spēcīgs vējš. Valsts teritorijas lielākajā daļā gaidāmas vēja brāzmas 20-23m/s, bet Kurzemē un Vidzemes piekrastē vējš būs vēl spēcīgāks un priekšpusdienā brāzmās pastiprināsies līdz 25-28 m/s. Diemžēl vēja ceļš nav paredzams un dažviet tas var izraisīt elektrotīkla bojājumus. AS “Sadales tīkls” sniedz padomus, kas ļaus šādos nelabvēlīgos laika apstākļos ikvienam justies droši.

Gatavojoties spēcīgajam vējam, kas šodien, 22.februārī, šķērsos Latvijas teritoriju, AS „Sadales tīkls" paaugstinājusi personāla operatīvo gatavību, lai nepieciešamības gadījumā novērstu elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunotu klientiem elektroenerģijas piegādi. AS "Sadales tīkls" sniedz padomus, kas ļaus šādos nelabvēlīgos laika apstākļos ikvienam justies droši.

Esi drošs! AS “Sadales tīkls” rūpējas par elektroapgādi visu diennakti!

AS “Sadales tīkls” nepārtraukti seko līdz meteorologu prognozēm un ikreiz, kad valstij tuvojas spēcīgs vējš, uzņēmums uzsāk darbu pastiprinātā režīmā. Iespējamo elektrotīkla bojājumu novēršanai tiek piesaistīti papildu darbinieki, tiek mobilizētas speciālās tehnikas vienības, pārbaudīti instrumenti un ekipējums. Nelabvēlīgos laika apstākļos uzņēmums sazinās ar pašvaldībām, lai nodrošinātu operatīvu komunikāciju un elektroapgādes atjaunošanas gaitu. Ikviens var būt drošs, ka nepieciešamības gadījumā elektroapgāde tiks operatīvi atjaunota, jo AS “Sadales tīkls” strādā visu diennakti neatkarīgi no laika apstākļiem.

Pirms zvani, ieskaties sadalestikls.lv Digitālajā kartē

Ja vēja laikā mājoklī vai uzņēmumā pēkšņi pazūd elektrība, uzreiz nav jāmeklē tālrunis, lai par notikušo paziņotu AS “Sadales tīkls”. Aplūko mājas lapā sadalestikls.lv izveidoto daudzfunkcionālo karti, kurā, ierakstot īpašuma adresi, varēsi redzēt informāciju par elektrības pārtraukumu. Tas nozīmē, ka par to zina arī AS “Sadales tīkls” un tas vairs nav jāpiesaka. Tā tiks atslogots bojājumu pieteikšanas tālrunis, dodot iespēju to operatīvi sazvanīt bīstamās situācijās.

Noskaidro, kur atrodas drošinātāji!

Nereti elektroapgādes atjaunošanai pietiek vien ar automātslēdža vai ievada drošinātāja ieslēgšanu. Noteikti aplūko, kur tas atrodas, lai gadījumā, ja pēkšņi pazūd elektrība, tu spētu to operatīvi atrast un pārbaudīt, vai tas nav izslēdzies.

Netuvojies gaisvadu elektrolīnijām un bīstamās situācijās zvani 8404 vai 112!

Vēja brāzmās var lūzt koki un to zari, īpaši, ja tie ir veci un bojāti. Savukārt gaisvadu elektrolīnijas vados ieķēries zars vai iegāzts koks var pārraut vadus un radīt apdraudējumu cilvēka dzīvībai. Tādēļ gan koku, gan gaisvadu elektrolīniju tuvumā jābūt ļoti uzmanīgam. Šādos gadījumos notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē AS “Sadales tīkls” vai Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot pa tālruni 8404 vai 112. Ja meteorologi sola nelabvēlīgus laika apstākļus, vienmēr pārliecinies, ka mobilais tālrunis ir uzlādēts.

Atjauno savu kontaktinformāciju!

Informētība rada drošības sajūtu, īpaši ārkārtas situācijās un brīdī, kad pēkšņi pazūd elektrība. Tādēļ AS “Sadales tīkls” aicina portālā www.e-st.lv atjaunot savu mobilā tālruņa numuru vai e-pasta adresi, lai vienmēr saņemtu informāciju par notikumiem elektrotīklā, kas skar mājokli vai uzņēmumu. Piemēram, ja vējš izraisīs bojājumu vidējā sprieguma elektrotīklā un AS “Sadales tīkls” rīcībā būs tavs mobilais tālrunis vai e-pasts, informācija par reģistrēto bojājumu un plānoto elektrības piegādes atjaunošanas laiku tiks nosūtīta dažu minūšu laikā ar īsziņas vai e-pasta palīdzību.