Reorganizēs IeM Veselības un sociālo lietu valsts aģentūru

Ministru kabineta komiteja šodien konceptuāli atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) Veselības un sociālo lietu valsts aģentūras reorganizāciju, pārveidojot to par IeM pārraudzībā esošu tiešās pārvaldes iestādi - IeM Veselības un sporta centru.

Reorganizācijas mērķis ir pilnveidot valsts pārvaldes institucionālo sistēmu un nodrošināt tās darbības efektivitāti. Reorganizāciju paredzēts veikt līdz šā gada 1.oktobrim.

Plānots, ka pēc reorganizācijas IeM Veselības un sporta centrs nodrošinās IeM sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm un personu, kuras vēlas iestāties dienestā IeM sistēmas iestādēs vai IeVP, dienesta pienākumu izpildei atbilstoša veselības stāvokļa, psiholoģisko īpašību un fiziskās sagatavotības kontroli, kā arī amatpersonu veselības aprūpes pakalpojumus atbilstoši normatīvajiem aktiem.

Līdzās tam centrs sniegs sociālo jomu regulējošos normatīvajos aktos noteiktās sociālās garantijas, veicinās IeM sistēmas iestāžu amatpersonu fizisko sagatavotību un amatpersonu spējas īstenot valsts nacionālās drošības un iekšlietu politikas pasākumus, kā arī atbalstīs atsevišķus sporta veidus IeM sistēmas iestādēs pēc Latvijas Nacionālās sporta padomes ieteikuma.